Ornithogalum saundersiae

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Kaapse vogelmelk
Bloeitijd: Juni - September
Standplaats: Zon - halfschaduw
Winterhardheid: Vorstvrij bewaren
Planttijd: Maart - Mei
Verkrijgbaar: Februari - Mei
Hoogte volgroeide plant: 100 cm
Beschrijving

Ornithogalum saundersiae of Kaapse vogelmelk of chincherinchee - Informatie: 

Dit bolgewas valt op met een prachtige en vooral lange bloei in de zomer. De bloemen staan aan stevige recht opgaande stelen. De onderste bloemen komen als eerste open en daarna zullen de bloemen naar boven stuk voor stuk gaan bloeien. De bloemkleur van Ornithogalum saundersiae is (creme)wit tot groen; bij het openen verschijnt een donker hart. Omdat de bloemen een voor een openen duurt de bloeitijd lang. Daarnaast is de bol in staat meerdere bloemstelen per jaar te produceren.

 

Deze plant staat ook wel bekend onder de naam Bloemistenverdriet en Zuidenwindlelie.

 

Ornithogalum saundersiae planten

De Kaapse vogelmelk staat graag op een warme en zonnige plek in de tuin. U kunt de bol ook in een pot op laten groeien. Dit maakt het overwinteren een stuk gemakkelijker (zie kopje hieronder). U plant dit bolgewas in het voorjaar. De bloei zal direct daarna in de zomer volgen en duurt soms tot in het najaar. Het blad is zwaardvormig en staat in een rozet. Vanuit het midden van dit rozet komen de bloemstelen omhoog gegroeid.

 

Ornithogalum saundersiae overwinteren

Kaapse vogelmelk is doorgaans niet winterhard en kan het beste uit de grond gehaald worden voor de winter. Bewaar de bollen op een vorstvrije, droge en koele ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een onverwarmde schuur of garage. Als u de bollen in een pot heeft geplant zet u deze vorstvrij weg in de winter.

Op een beschutte standplaats met goed doorlatende grond is het soms mogelijk het bolgewas ook in de volle grond te laten overwinteren. Dek deze dan flink toe met een laag bladeren en/of stro. Dek de plaats extra af wanneer er strenge vorst wordt voorspelt of bij een vorstperiode met aanhoudende vorst.De Ornithogalum saundersiae | Kaapse vogelmelk koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.