Pinus nigra subsp. nigra

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Oostenrijkse Den
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 tot 10 meter
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 60-100 cm
Beschrijving

Pinus nigra subsp. nigra of Oostenrijkse den - Informatie
De Oostenrijkse den is een grof groeiende dennensoort met een opvallende, zwartgrijze schors met diepe groeven. Deze vorm wordt ook wel de zwarte den genoemd. Geef de plant de ruimte omdat het een flinke boom wordt, die aanvankelijk een kegelvormige groeiwijze heeft, die later meer rond met een dichte kroon wordt. De Oostenrijkse den heeft stijve, donkergroene tot zwarte naalden, die gekromd zijn en een scherpe punt hebben. Het is een geschikte boom voor parken, begraafplaatsen, pleinen, maar kan ook in boombakken op dakterassen en is daarbij een boom geschikt voor de kustgebieden. De bloei valt niet op, maar later hangen er grote dennenappels van wel 7 cm aan deze boom. Snoei is normaliter niet nodig. De Oostenrijkse den groeit het best op (lichte) zandgronden. De door ons geleverde hoogte is 60 tot 100 cm.

 

Snoei en onderhoud:

Geef de Oostenrijkse den een lichte standplaats, groeit op vele gronden, bij voorkeur op kalkrijke grond. Vormsnoeien is mogelijk, u snoeit dan bv. een tweede top of te breed uitgroeiende takken weg. Daarom kan deze boom ook wel in een kleinere ruimte aangeplant worden. Het is een kalkminnende tuinplant; strooi dus jaarlijks een handje kalk rond de voet van deze boom.

 De Pinus nigra subsp. nigra | Oostenrijkse Den koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.