Primula acaulis 'Roze met geel oog'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Sleutelbloem
Bloeitijd: Maart - April
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Hoogte volgroeide plant: 15 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 11 cm
Beschrijving

Primula acaulis 'Roze met Geel Oog' of Sleutelbloem - Informatie:

Deze Primula is alleen verkrijgbaar op ons Planten- en bomencentrum. De periode waarbinnen wij deze plant aanbieden ligt globaal tussen eind februari en eind maart. Zie  hieronder voor meer informatie.

De sleutelbloem is een plant met een lange historie. De naam heeft de plant te danken aan een legende over Sint Petrus. De Latijnse naam Primula verwijst naar 'Eersteling' en verwijst naar de bloeitijd van de plant. De primula is over het algemeen een van de eerste voorjaarsbloeiers. Deze variëteit bloeit met grote rozegekleurde bloemen en een geel-oranje hart. Deze sleutelbloem is een vaste plant, maar wordt vaker gebruikt als eenjarige plant in het voorjaar. U kunt de plant na de bloei echter goed in de tuin planten. In de halfschaduw voelen deze planten zich het beste thuis.

 

Standplaats:

Primula acaulis 'Roze met geel oog' staat het liefst in de (half)schaduw in een vochtige, waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Snoei en Onderhoud:
Verwijder tijdens de bloei de verwelkte bloemen. Hiermee zorgt u voor een extra lange bloei. Geef voldoende water maar probeer de bladeren en de bloemen hierbij te ontzien. Zet de planten in een pot of in de volle grond. Gebruik potgrond om de grond te verrijken voordat u gaat planten.De Primula acaulis 'Roze met geel oog' | Sleutelbloem koopt u betrouwbaar bij ons tuinplantencentrum.

 

 

 

Alleen in de winkel verkrijgbaar, wat betekent dit?

 

Deze plant is alleen op ons Planten en bomencentrum verkrijgbaar indien voorradig. Dit wil zeggen dat het product niet online te bestellen is. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn.

 

Meestal komt het omdat het product te kwetsbaar is voor transport. Dit geldt bijvoorbeeld voor eenjarige voorjaars- en  zomerbloeiers. Afhankelijk van het seizoen hebben wij diverse voorjaars- en zomerbloeiers in ons assortiment.

 

De bij het product gemelde periode waarbinnen de planten verkrijgbaar zijn kan afwijken. Getoonde planten en kleuren kunnen afwijken van ons actuele aanbod in de winkel.

 

Een product kan ook zo uniek zijn dat we u liever zelf uitnodigen om een exemplaar uit te kiezen; bijvoorbeeld een oude fruitboom.

 

Om teleurstelling te voorkomen kunt u ons altijd vooraf een e-mail sturen om te informeren naar de beschikbaarheid en voorraad. U kunt natuurlijk ook geheel vrijblijvend een bezoek brengen aan ons Planten- en bomencentrum. Ons bezoekadres:

 

Neutkens Planten- en bomencentrum
Eerselseweg 35
5511 KL Knegsel (NL)

Google Maps

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.