Prunus cerasifera 'Nigra'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Sierpruim
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Rood
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 tot 10 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 45 cm
Beschrijving

Prunus cerasifera 'Nigra' of Kerspruim - Sierpruim - Informatie:
Prunus cerasifera 'Nigra' valt op door zijn donkerrode blad. De Sierkers of Sierpruim heeft in het voorjaar kleine, lichtroze bloemen. De boom krijgt een mooie, ronde kroon. Sporadisch komen er vruchtjes aan. De twijgen van de Kerspruim of Sierpruim zijn donkerrood. In de winter geven die een mooi contrast met de andere tuinplanten.

 

Standplaats:

Prunus cerasifera 'Nigra' staat bij voorkeur in de zon of halfschaduw in een humusrijke, vochtige maar waterdoorlatende bodem.

 

Snoei en onderhoud:

Geef de Kerspruim de ruimte die hij nodig heeft, want snoeien van de boom geeft vaak flinke groei van waterlot (dunne twijgjes die overal op de oude takken uitschieten). Dit ziet er niet mooi uit. Zonder teveel snoeiwerk is het een opvallende boom voor de wat grotere tuin.

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Prunus cerasifera 'Nigra' | Sierpruim koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.