» Prunus cerasifera 'Nigra' 100/125 - XL

Prunus cerasifera 'Nigra' 100/125 - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Sierpruim
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Rood
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 100/110 cm

Prunus cerasifera 'Nigra' of Kerspruim XL-serie - Informatie:
Met zijn mooie donkerrode blad valt de Prunus cerasifera 'Nigra' XL op in uw tuin. Deze tuinplant groeit uit tot een meerstammige boom en met de XL-versie heeft u meteen al een flinke plant. De Kerspruim krijgt in het voorjaar kleine, lichtroze bloemen; sporadisch komen er vruchtjes aan. De twijgen van deze boom zijn donkerrood. In de winter geven die een mooi contrast met de andere tuinplanten. Het beste groeit de Prunus cerasifera 'Nigra' XL in een goed doorlaatbare, vochthoudende, vruchtbare grond op een zonnige of halfzonnige plaats. De leveringshoogte bedraagt 100-125 cm.
In het voorjaar siert deze sierpruim uw tuin met een roze bloesem. Deze verschijnt al vroeg in april aan de boom. De sierpruim wordt hierdoor ook wel eens aangezien als een sierkers.

 

Snoei en onderhoud:

Geef deze tuinplant de ruimte. Snoei niet te veel, want dan ontstaat 'waterlot' (dunne twijgjes die overal op oude takken uitschieten). Dat ziet er niet mooi uit, dus snoei zo weinig mogelijk.

Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier De Prunus cerasifera 'Nigra' 100/125 - XL | Sierpruim koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.