Pyrus communis 'Durondeau' - halfstam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Handpeer
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend, Beurré Hardy, Bonne Louise d'Avranches, Conference, Triomphe de Vienne
Pluktijd: September
Geleverde stam hoogte: 100/120 cm
Beschrijving

Pyrus communis 'Durondeau' of Handpeer 'Durondeau' - Informatie:

Zelfbestuivende peer met vrij grote, iets bobbelige vruchten. De vruchten hebben een uitgesproken smaak en zijn sappig. Het vruchtvlees is iets knapperig wanneer ze op de ideale tijd geplukt wordt. Het vruchtvlees is dan zoet, maar heeft een aangenaam zuurtje. De boom bloeit in het voorjaar met een prachtige witte bloesem. Niet alle vruchten van de boom zullen goed smaken. Als de vruchten te lang aan de boom hangen smaken ze wrang.

 

Standplaats:

Pyrus communis 'Durondeau' staat  het liefst in de zon of halfschaduw ( meer zon zorgt voor een goede rijping en lekkere smaak van de vruchten) in een humusrijke, vochthoudende bodem.

 

Snoei en onderhoud:

Snoeien van de perenboom kan het beste in de winter gebeuren. Zorg uiteindelijk voor een open boom met een aantal hoofdtakken, van waar uit de zijtakken komen. Snoei elk jaar in de winter de lange dunne scheuten weg tot op 10 cm vanaf een dikkere houtige tak. De korte takjes van 10 cm die overblijven worden dikker. Hieraan vormen zich in de loop van de jaren de bloemen die kunnen uitgroeien tot vruchten.Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Pyrus communis 'Durondeau' - halfstam | Handpeer koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.