U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Ribes sanguineum 'King Edward VII' | Rode ribes | Tuinplantenwinkel.nl

Ribes sanguineum 'King Edward VII'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Rode ribes
Bloeitijd: April
Bloemkleur: Rood
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 22 cm
Beschrijving

Ribes sanguineum 'King Edward VII' of Rode ribes

Ribes sanguineum ‘King Edward VII’ is genoemd naar een zoon van koningin Victoria. Oorspronkelijk komt de Rode ribes voor langs de westkust van de Verenigde Staten, waar hij tot op grote hoogte groeit. Het is dan ook een makkelijke, sterke tuinplant. De bloedrode bloei met afhangende bloemtrossen start al in maart/april en duurt tot mei. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, komen er geen bessen aan. U kunt Rode ribes in elke tuin solitair aanplanten. Ook in openbaar groen, park en landschapstuinen is dit een opvallende tuinplant. Ribes sanguineum ‘King Edward VII’ combineert mooi met Forsythia, Viburnum Tinus (Sneeuwbal) en Syringa.

 

Standplaats Ribes sanguineum 'King Edward VII'

Zet Rode ribes op een zonnige of halfzonnige standplaats. Elke normale, iets zure tuingrond is geschikt; strooi daarom indien nodig wat turf rond de voet van de tuinplant.

 

Ribes sanguineum 'King Edward VII' snoeien en onderhouden

Ribes sanguineum 'King Edward VII' kan het beste gesnoeid worden meteen na de bloei in de late lente of vroege zomer. Als na enkele jaren de bloei minder wordt, is verjonging van de Rode ribes aan te bevelen: knip midden in de winter alle takken van de tuinplant tot 30 cm boven de grond weg. De leveringshoogte bedraagt 60 tot 100 cm.De Ribes sanguineum 'King Edward VII' | Rode ribes koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.