Rosa 'Duftzauber 84'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Grootbloemige roos
Bloeitijd: Juni -November
Bloemkleur: Donkerrood
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 80 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 14x14 cm - 3liter
Beschrijving

Rosa 'Duftzauber 84' of Grootbloemige roos - Informatie
De struikroos 'Duftzauber 84' is rozensoort uit de selectie van de veredelaar Kordes (Kordesroos / Kordesrozen). De Rosa 'Duftzauber 84' doet zijn naam zeker eer aan. De geur van deze grootbloemige roos is sterk en aangenaam. Deze roos behoort tot de theehybriden of theehybriderozen. Dit zijn grootbloemige rozen met stevige stelen. De Rosa 'Duftzauber' is een goedgevulde rode roos en is ook bruikbaar als snijroos. De stevige stengels dragen één tot drie bloemen. Knip na de bloei de stengel deels terug zodat de roos opnieuw gaat bloeien. De bloei duurt dan van juni tot aan oktober. De plant bereikte een hoogte van 80 centimeter. U kunt deze net als bijna alle andere struikrozen in maart terugknippen tot ongeveer 15 centimeter boven de grond. De roos behoort tot de zogenaamde theehybride / theehybriden rozen.

Het maakt niet uit of u een kleine of een grote tuin bezit, struikrozen zijn een aanwinst in elke tuin. Traditioneel worden rozen vaak in grote perken gezet (vandaar de naam perkroos of perkrozen). De laatste jaren zie je steeds vaker dat de roos als solitair of in een klein groepje wordt aangeplant. Door de meest prachtige kleuren is een roos heel mooi te combineren met andere tuinplanten.

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de struikroos 'Duftzauber 84' klik hier! De Rosa 'Duftzauber 84' | Grootbloemige roos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.