» Rosa Flower Carpet 'Schneeflocke' - op stam

Rosa Flower Carpet 'Schneeflocke' - op stam

Product informatie

Nederlandse naam: Stamroos
Bloeitijd: Juni - November
Bloemkleur: Wit
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 24 cm
Geleverde stam hoogte: Maak uw keuze

Rosa Flower Carpet 'Schneeflocke' of Stamroos - Informatie:

Een van de betere witte rozen; niet alleen als struik maar zeker ook op stam; dat is deze Rosa Flower Carpet 'Schneeflocke'. De Flower Carpet-rozen zijn rozen die uitblinken in hun ziekteresistentie, rijke bloei en de breed uitgaande groei. Die laatste eigenschap zorgt er vaak voor dat deze roos wordt toegepast als bodembedekker. Hieraan ontleent de groep rozen ook zijn naam. In dit geval is de roos gekweekt op stam. Dat houdt in dat de twijgen die normaal plat over de grond groeien licht afhangen. In de zomer is deze stamroos dan ook prachtig om te zien. Niet alleen vanwege de bossige groei maar zeker vanwege de enorme hoeveelheid bloemen. De roos Flower Carpet 'Schneeflocke' is een selectie van de veredelaar Noack.

Het onderhoud van deze stamroos is eenvoudig. Snoei alle twijgen in maart terug tot 15 à 30 centimeter vanaf de entplaats. Geef de stamroos in april wat extra voeding in de vorm van een organische meststof. Door de verwelkte bloemtrossen te verwijderen zorgt u voor een nog betere herbloei.

Het maakt niet uit of u een kleine of een grote tuin bezit, struikrozen zijn een aanwinst in elke tuin. Traditioneel worden rozen vaak in grote perken gezet (vandaar de naam perkroos of perkrozen). De laatste jaren zie je steeds vaker dat de roos als solitair of in een klein groepje wordt aangeplant. Door de meest prachtige kleuren is een roos heel mooi te combineren met andere tuinplanten.

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

 

Let op: de stamhoogte kan iets afwijken, zo'n 5-10cm maximaal. Voor snoei- en onderhoudstips voor de stamroos Flower Carpet 'Schneeflocke' klik hier! De Rosa Flower Carpet 'Schneeflocke' - op stam | Stamroos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.