» Rosa Flower Carpet 'Sedana' - op stam

Rosa Flower Carpet 'Sedana' - op stam

Product informatie

Nederlandse naam: Stamroos
Bloeitijd: Juni - November
Bloemkleur: Zalmoranje
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 24 cm
Geleverde stam hoogte: Maak uw keuze

Rosa Flower Carpet 'Sedana' of Stamroos - Informatie

Dit is een zeer gezonde roos net als alle andere rozen uit de Flower Carpet serie. De Rosa 'Sedana' bloeit met prachtig abrikoos-oranje bloemen. De bloemen zijn halfopen en daardoor een trekpleister voor bijen en andere nectarliefhebbers. De plant is verkrijgbaar als struikroos en roos op stam. De groeiwijze is bodembedekkend. Op een stam gekweekt hangen de twijgen iets af wat een erg fraai beeld geeft. Alle rozen uit de Flower Carpet-serie zijn doorbloeiend. De bloemen verschijnen in trossen aan de uiteinden van de twijgen. Door de uitgebloeide trossen weg te snoeien is de herbloei nog beter.

Aan het einde van de winter (medio maart) snoeit u deze stamroos in zijn geheel flink terug tot ongeveer 15 à 30 centimeter, bezien vanaf de entplaats. De roos 'Sedana' is een selectie van de veredelaar Noack.

Het maakt niet uit of u een kleine of een grote tuin bezit, struikrozen zijn een aanwinst in elke tuin. Traditioneel worden rozen vaak in grote perken gezet (vandaar de naam perkroos of perkrozen). De laatste jaren zie je steeds vaker dat de roos als solitair of in een klein groepje wordt aangeplant. Door de meest prachtige kleuren is een roos heel mooi te combineren met andere tuinplanten.

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

 

Let op: de stamhoogte kan iets afwijken, zo'n 5-10cm maximaal. Voor snoei- en onderhoudstips voor de stamroos Flower Carpet 'Sedana' klik hier! De Rosa Flower Carpet 'Sedana' - op stam | Stamroos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.