Rosa Flower Carpet 'Sorrento' - op stam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Stamroos
Bloeitijd: Juni - November
Bloemkleur: Rood
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 24 cm
Geleverde stam hoogte: Maak uw keuze
Beschrijving

Rosa Flower Carpet 'Sorrento' of Stamroos - Informatie:

Sorrento is een prachtig stadje aan de Amalfische kust in Italië. Misschien dat de bloemenpracht van deze kuststrook de reden is geweest voor de naamgeving van deze roos; het is namelijk een erg bloeirijke en vooral ook erg sterke rozenvariëteit. Als struikroos is de Rosa 'Sorrento' heeft de roos een bodembedekkende groeiwijze. Op stam gekweekt gaan de breed uitwaaierende twijgen iets afhangen. Aan de uiteinden van de twijgen bevinden zich de bloemen die in trossen bijeen staan en een knalrode kleur hebben. Door uitgebloeide trossen terug te knippen bloeit de roos nog beter door. Knip alle twijgen elk jaar in maart terug tot 15 à 30 centimeter en geniet van een rijkbloeiende stamroos vanaf juni. De roos 'Sorrento' is een selectie van de veredelaar Noack.

Het maakt niet uit of u een kleine of een grote tuin bezit, struikrozen zijn een aanwinst in elke tuin. Traditioneel worden rozen vaak in grote perken gezet (vandaar de naam perkroos of perkrozen). De laatste jaren zie je steeds vaker dat de roos als solitair of in een klein groepje wordt aangeplant. Door de meest prachtige kleuren is een roos heel mooi te combineren met andere tuinplanten.

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

 

Let op: de stamhoogte kan iets afwijken, zo'n 5-10cm maximaal. Voor snoei- en onderhoudstips voor de stamroos Flower Carpet 'Sorrento' klik hier! De Rosa Flower Carpet 'Sorrento' - op stam | Stamroos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.