» Rosa 'Kosmos'

Rosa 'Kosmos'

Product informatie

Nederlandse naam: Grootbloemige trosroos
Bloeitijd: Juni -November
Bloemkleur: Crème
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 80 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 14x14 cm - 3liter

Rosa 'Kosmos' of Grootbloemige roos / trosroos - Informatie
De Rosa 'Kosmos' is een sterke roomwitte trosroos. De sterk gevulde bloemen geuren aangenaam en verschijnen bij elkaar in trossen aan de stelen. De roos bloeit van juni tot aan oktober. Voor een betere herbloei worden de oude rozen terug geknipt. De groei is bossig. Het blad is zeer sterk en goed bestand tegen rozenziektes zoals sterroet- en meeldauw. In 2007 is deze roos onderscheiden met het ADR predikaat (ADR roos / ADR rozen). Dit Duitse predikaat wordt alleen gegeven aan de meest sterke tuinrozen. Rosa 'Kosmos' is een roos uit de Märchen-serie van de veredelaar Kordes (Kordesroos / Kordesrozen). Deze trosroos bereikt een hoogte van ongeveer 80 centimeter. Snoei deze roos terug in maart tot ongeveer 15 centimeter boven de grond.

Het maakt niet uit of u een kleine of een grote tuin bezit, struikrozen zijn een aanwinst in elke tuin. Traditioneel worden rozen vaak in grote perken gezet (vandaar de naam perkroos of perkrozen). De laatste jaren zie je steeds vaker dat de roos als solitair of in een klein groepje wordt aangeplant. Door de meest prachtige kleuren is een roos heel mooi te combineren met andere tuinplanten.

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de struikroos 'Kosmos' klik hier! De Rosa 'Kosmos' | Grootbloemige trosroos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.