» Rosa 'Mary Rose' - op stam

Rosa 'Mary Rose' - op stam

Product informatie

Nederlandse naam: Stamroos
Bloeitijd: Juni -November
Bloemkleur: Roze
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 24 cm
Geleverde stam hoogte: Maak uw keuze

Rosa 'Mary Rose' of Engelse Stamroos - Informatie
Deze Rosa 'Mary Rose' is een compact groeiende Engelse roos van David Austin (David Austinroos / David Austinrozen). David Austin is een Engelse rozenveredelaar. Hij heeft al vele rozen ontwikkeld met de vorm en geur van oude rozen maar met de voordelen van moderne doorbloeiende rozen. De 'Mary Rose' past prima in dat rijtje. De Rosa 'Mary Rose' bloeit met sterk kruidig geurende, roze bloemen. De bloemen zijn komvormig en afgeplat. De groei is iets minder uitbundig dan bij veel andere Engelse rozen. De kroon van deze stamroos blijft dus mooi compact. De Rosa 'Mary Rose' bloeit van juni tot aan oktober. Snoei oude verwelkte rozen weg voor een goede herbloei. Heeft weinig last van ziektes. Snoei deze stamroos in maart terug tot een hoogte van ongeveer 15 centimeter, bezien vanaf de entplaats. Een synoniem voor deze roos is Rosa 'Ausmary'.

Wanneer u minder ruimte heeft om een rozenperk aan te planten, maar wel wilt genieten van de kleurenpracht die rozen in de tuin brengen, dan is er de roos op stam. We bieden een ruim assortiment stamrozen in verschillende stamhoogtes aan, zodat er voor elke plek een geschikte variant bestaat. 

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van rozen. Stamrozen hebben hetzelfde onderhoud nodig als struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

 

Let op: de stamhoogte kan iets afwijken, zo'n 5-10cm maximaal. 


Voor snoei- en onderhoudstips voor de stamroos 'Mary Rose' klik hier!De Rosa 'Mary Rose' - op stam | Stamroos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.