Rosa 'Rambling Rosie' - op stam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Treurroos op stam
Bloeitijd: Juni - September
Bloemkleur: Rood
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 24 cm
Geleverde stam hoogte: Maak uw keuze
Beschrijving

Rosa 'Rambling Rosie' of Stamroos - Informatie:

De Rosa 'Rambling Rosie' is een bijzondere roos die bloeit met honderden kleine rode bloemen. Normaal gesproken is de roos een klimroos maar in dit geval is de roos geoculeerd op een stam. Het resulteert in een treurroos waarbij de twijgen licht doorhangen richting de grond. Tijdens de bloeiperiode zorgt deze roos voor een waterval aan bloemen. De naam 'Rambling Rosie' verwijst naar de groep klimmers waartoe deze klimroos behoort: rambler-rozen. Ramblers zijn een groep klimrozen die opvallen door een over het algemeen sterke groei en een uitbundige bloei in trossen. Meestal is de bloei intens maar vrij kort. Het mooie van de Ramblin Rosie is dat deze doorbloeiend is. De bloei is dus net zo intens als bij gewone rambler rozen maar duurt voort tot diep in het najaar. Als een tros is uitgebloeid kunt u deze terugsnoeien. Snoei deze klimroos in het voorjaar licht door de zijtakken terug te snoeien. Een te rigoreuze snoei zorgt voor een minder uitbundige bloei in de zomer. De klimroos 'Rambling Rosie' is een selectie van de veredelaar Jan Spek. 

 

Wanneer u minder ruimte heeft om een rozenperk aan te planten, maar wel wilt genieten van de kleurenpracht die rozen in de tuin brengen, dan is er de roos op stam. We bieden een ruim assortiment stamrozen in verschillende stamhoogtes aan, zodat er voor elke plek een geschikte variant bestaat.

 

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van rozen. Stamrozen hebben hetzelfde onderhoud nodig als struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

 

Let op: de stamhoogte kan iets afwijken, zo'n 5-10cm maximaal. 

 

Voor snoei- en onderhoudstips voor de treurroos 'Rambling Rosie' klik hier! De Rosa 'Rambling Rosie' - op stam | Treurroos op stam koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.