Menu
Geen producten gevonden

»

Rosa rugosa 'Schneekoppe'

Product informatie

Nederlandse naam: Bottelroos
Bloeitijd: Juni -November
Bloemkleur: Wit
Geurend: Lichtgeurend
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 14x14 cm - 3liter

Rosa rugosa 'Schneekoppe' of Bottelroos - Informatie
Rosa 'Schneekoppe' behoort tot de bottelrozen. Ook wel bekend onder de naam rimpelroos. Bottelrozen of Rosa rugosa, behoren tot de meest robuuste rozensoorten van allemaal. Het zijn doorbloeiende rozen met een bossige groei. De bloei begint in juni en gaat door tot in het najaar. Deze 'Schneekoppe' bloeit met geurende lilawitte bloemen. Na de bloei vormen zich rozenbottels die niet alleen erg decoratief zijn maar ook gebruikt kunnen worden voor rozenbotteljam. Vogels zijn er ook dol op. Bottelrozen hebben weinig last van ziekten en groeien ook goed op minder voedzame grond. Net als de andere bottelrozen ook goed bruikbaar als bodembedekker. Hoeft niet gesnoeid te worden maar kan indien de struik te ver uitgroeit stevig worden aangepakt. Snoei dan simpelweg alles tot 20 cm boven de grond terug. Maart is de beste maand om te snoeien. De rosa rugosa 'Schneekoppe' groeit uit tot ongeveer 60 centimeter hoogte.

Het maakt niet uit of u een kleine of een grote tuin bezit, struikrozen zijn een aanwinst in elke tuin. Traditioneel worden rozen vaak in grote perken gezet (vandaar de naam perkroos of perkrozen). De laatste jaren zie je steeds vaker dat de roos als solitair of in een klein groepje wordt aangeplant. Door de meest prachtige kleuren is een roos heel mooi te combineren met andere tuinplanten.

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de struikroos 'Schneekoppe' klik hier! De Rosa rugosa 'Schneekoppe' | Bottelroos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.