» Salix helvetica

Salix helvetica

Product informatie

Nederlandse naam: Zwitserse bolwilg of dwergwilg
Bloeitijd: Februari - Maart
Bloemkleur: Grijs
Geurend: Nee
Bladkleur: Grijs
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 80 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm

Salix helvetica of Zwitserse dwergwilg of bolwilg - Informatie:

In de Alpen is deze heester veelvuldig terug te vinden. Vandaar ook de Nederlandse naam: Zwitserse dwergwilg. Het is een wilg met opvallende, grijsgekleurde bladeren en een compacte groei. Het zijn juist die twee kenmerken waardoor de tuinplant ideaal kan worden gebruikt in de border. De grijze bladkleur combineert erg fraai met bijna alle bloemkleuren. Waarom de bolwilg nog in bijna geen enkele tuin is terug te vinden, snappen we niet, maar hopelijk komt daar snel verandering in. Naast het zilvergrijze blad zijn ook de katjes in het voorjaar een benoeming waard. Deze zijn zilvergrijs van kleur met een vleugje rood. De uiteindelijke hoogte van deze compacte heester bedraagt ongeveer 60 tot 80 centimeter.

 

Standplaats:

Bolwilg voelt zich op bijna elke goed doorlatende tot lichtvochtige grond thuis. Ook dicht bij de kust doet deze tuinplant het prima. Met een plekje in de zon komt ook de grijze bladkleur het mooist tot zijn recht.

 

Snoei en onderhoud:

Salix helvetica is een trage groeier, snoeien is niet altijd nodig. Knip in het voorjaar Zwitserse dwergwilg eventueel terug, dan geniet u in de zomer extra lang van het frisse, grijze blad. De Salix helvetica | Zwitserse bolwilg of dwergwilg koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.