» Satureja montana Puur

Satureja montana Puur

Product informatie

Nederlandse naam: Bergbonenkruid
Bloeitijd: Juli - Augustus
Bloemkleur: Lichtpaars
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Half
Standplaats: Zon
Planttijd: April - September
Hoogte volgroeide plant: 50 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 13 cm

Satureja montana Puur of Bergbonenkruid - Informatie:

Een kruidje wat te weinig waardering kent. Zelfs bij velen een onderschatte tuinplant. Het heeft er wellicht mee te maken dat de intensiteit van het kruid sterk wisselt in de loop van het jaar; van zeer pittig in het voorjaar tot aan de bloei en daarna langzaam teruglopend naar milde en zachte aroma’s in het najaar en de winter.

 

Belangrijke info: Deze plant is biologisch gekweekt door een, door SKAL gecertificeerde, kwekerij. Dit houdt in dat de plant niet is bespoten met insecticiden en dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest. Bij de planten treft u daarom soms wel eens een beestje (insect) aan bij levering. Ook kan het blad her en der wat vlekjes vertonen. Dit is niet erg en hoort bij de natuur. De plant kan hiertegen en zal gewoon verder groeien. Wij vragen uw begrip hiervoor.

 

Verzorging: 

Bonenkruid staat graag zonnig en droog. Voldoende voeden tijdens de groeiperiode. Liefst met een organische meststof. 

 

Bergbonenkruid past goed in de volgende gerechten:

Bonen en erwten, erwtensoep, marinades, vis- en vlees. Gerechten met name gegrild, barbecue, ragouts en als onderdeel van ‘Herbs de Provence’.
Bloemetjes: zomerdranken, desserts, kruidenthee.
Bergbonenkruid kan goed meegekookt worden. Bergbonenkruid wordt in Nederland lang niet altijd in de volgende reeks kruiden vernoemd: rozemarijn, oregano en tijm; maar daar hoort ze zeker thuis en ze kan zich meten met de rest. In Zuid-Europa is dit beter bekend.

 

Gebruik: blad, bloemknop en bloem.

 

Satureja montana Puur is een bladverliezende kruidenplant. Dit Bergbonenkruid bloeit van juli t/m augustus met lichtpaarse bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 50 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon.

 

Tuinplantenwinkel.nl is voor de verkoop van deze biologisch geteelde kruidenplanten gecertificeerd door SKAL onder SKAL-nummer 110920: 
 

Skal certificering


Tuinplantenwinkel.nl is gecertificeerd onder nummer 110920De Satureja montana Puur | Bergbonenkruid koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.