Menu
Geen producten gevonden

»

Vaccinium corymbosum 'Bluegold'

Product informatie

Nederlandse naam: Blauwe bes
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 21 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend
Pluktijd: Augustus
Vruchtdragend: Ja

Vaccinium corymbosum 'Bluegold' of Blauwe bes - Informatie:
Blauwe bessen zijn zeer gezond en nog lekkerder wanneer u ze uit eigen tuin kunt plukken. Met deze Vaccinium corymbosum 'Bluegold' kan dat. Deze blauwe bessenstruik is een cultivar van de uit Noord-Amerika afkomstige Vaccinium corymbosum. Niet te verwarren met de in Nederland en België inheemse bosbes (Vaccinium myrtillus). Ze zijn wel familie van elkaar. De Blauwe bes bloeit in het vroege voorjaar met roomwitte bloemen die verschijnen aan overjarige scheuten. In de zomer ontwikkelen zich bessen die aanvankelijk een blauwgroene kleur hebben en tijdens de rijping blauw kleuren. De bessen zijn groter dan die van de bosbes.

Deze Vaccinium corymbosum 'Bluegold' is een zelfbestuivend ras met een hoge productie. De pluk valt rond het begin van augustus maar dit is voor een deel afhankelijk van het weer en standplaats. In totaal kan de plant een hoogte bereiken van ongeveer 1 tot 2 meter. De exacte hoogte is te sturen d.m.v. snoei. Ook vogels zijn dol op de rijpe vruchten dus het is zaak om ze op tijd te plukken.

Standplaats:
De Blauwe bes groeit het beste op een zonnige standplaats. Belangrijk is de bodem; deze moet goed zuur zijn en goed in staat zijn om het vocht vast te houden. Dit kan worden bereikt door de plant in tuinturf te planten. Als u geen turf gebruikt bij het planten is de kans op een teleurstelling groot.

Snoei en onderhoud:

Naast het planten in turf is het ook belangrijk om ieder jaar rondom de voet van de plant een laag turfstrooisel, eventueel in combinatie met gecomposteerde bladeren, aan te brengen. Dit noemen we mulchen. Snoeien kan het beste in de wintermaanden. Zorg voor een open struik zodat licht en lucht tot diep in de struik kan doordringen. Snoei kruisende takken dus weg.De Vaccinium corymbosum 'Bluegold' | Blauwe bes koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.