Menu
Geen producten gevonden

»

Viburnum opulus 'Compactum' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Gelderse roos
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 100 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde hoogte: 60/80 cm

Viburnum opulus 'Compactum' of Gelderse roos XL-serie - Informatie
Viburnum opulus 'Compactum' - XL is het hele jaar door een mooie tuinplant en geliefd bij de vogels. De compacte groeiwijze van de Gelderse roos maakt hem ook geschikt als haagplant. Opvallend zijn de witte bloemschermen, met kleine, vruchtbare bloemetjes in het midden, waar in het najaar de rode besjes uit voortkomen, met daar omheen aan de rand de grotere, onvruchtbare bloemen, die heerlijk ruiken. De besjes zijn een lekkernij voor de vogels. De nectar is geliefd bij bijen. De Gelderse roos is een inheemse plant. Dat betekent dat we deze plant ook in de vrije natuur in vochtige gebieden tegen kunnen komen.

 

Snoei en onderhoud:

Aan de grondsoort worden weinig eisen gesteld. Geef de Viburnum opulus 'Compactum' een lichte standplaats in de zon of halfschaduw bij voorkeur in een goed doorlaatbare, lichtzure, humusrijke, voedzame bodem. Indien niet aanwezig dan turf gebruiken bij het aanplanten en af en toe wat turf strooien, voor het zurige bodemmilieu. In het voorjaar, na de snoei, wat organische mest geven, zoals koemestkorrels; bij droogte water geven. Alleen voor het behoud van de vorm snoeit u de tuinplant in het voorjaar wat terug. Doodgevroren takken en oudere takken kunnen tot de grond worden afgeknipt; als de bloei minder wordt is dit aan te raden om de struik te verjongen.

Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier De Viburnum opulus 'Compactum' - XL | Gelderse roos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.