Menu
Geen producten gevonden

» Viburnum opulus 'Roseum' - XL

Viburnum opulus 'Roseum' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Gelderse roos
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit/groen
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 300 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 80/100 cm

Viburnum opulus 'Roseum' of Gelderse roos XL-serie - Informatie:
De Viburnum opulus 'Roseum' - XL  bloeit in mei-juni met groen-witte, grote, bolvormige, geurende bloemtrossen. De bloei van de tuinplant is soms zo overdadig, dat de takken onder het gewicht van de bloemen doorbuigen; een ideaal moment om ze als uiterst decoratieve snijbloem te gebruiken.  Sneeuwbal is geschikt als solitaire tuinplant in de iets grotere tuinen en borders. 

 

Snoei en onderhoud:

De Viburnum opulus 'Roseum' kan uitgroeien tot een hoogte van twee tot drie meter maar is goed te snoeien en iets kleiner te houden. Deze Sneeuwbal of Gelderse roos krijgt geen bessen en kan dan ook meteen na de bloei gesnoeid worden. Knip dan een gedeelte van de oudste takken tot op de bodem weg, zodat jonge, frisse scheuten veel licht en ruimte krijgen. De tuinplant is winterhard en bladverliezend, staat het liefst in de zon of halfschaduw in een humusrijke, niet te natte bodem. De leveringshoogte bedraagt 80 tot 100 cm.

Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier De Viburnum opulus 'Roseum' - XL | Gelderse roos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.