Menu
Geen producten gevonden

»

Viburnum plicatum 'Watanabe' - XL+

Product informatie

Nederlandse naam: Japanse sneeuwbal
Bloeitijd: Juni - Oktober
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 45 cm
Door ons geleverde hoogte: 80/100 cm

Viburnum plicatum 'Watanabe' of Japanse sneeuwbal - Informatie:
In de lente ontstaat aan de Viburnum plicatum 'Watanabe' - XL+  een zee van onopvallende bloemschermen met wit-groene knopjes en aan de rand mooie, roomwitte bloemen, die vaak een bolvorm aannemen, vandaar de naam Japanse sneeuwbal. In de zomer ontstaan uit de witgroene knopjes opvallende, roodzwarte besjes, waar vogels wel raad mee weten. De bladeren verschijnen in het vroege voorjaar, in de zomer zijn die diep-groen van kleur. In de herfst kleuren de bladeren van deze tuinplant prachtig wijnrood. De Japanse sneeuwbal wordt behoorlijk breed en met de XL+ versie van de Viburnum plicatum 'Wantanabe' heeft u meteen al een hele flinke struik. Deze tuinplant is dan ook zeer geschikt voor een wat grotere tuin.

 

Standplaats:

Viburnum plicatum 'Watanabe' staat het liefst in de zon of halfschaduw in iets zure, vochthoudende doorlaatbare grond. Kleigrond of te droge grond is niet geschikt voor deze tuinplant. De leveringshoogte bedraagt 80 tot 100 cm.

 

Snoei en onderhoud:

Snoeien is niet nodig, maar mag wel. Snoeien is dan, na de bloei, alleen nodig voor vormbehoud en voor het verwijderen van dorre takken, zodat de tuinplant een verjongingskuurtje krijgt.

Voor alle grote planten in de XL+ serie klik hierDe Viburnum plicatum 'Watanabe' - XL+ | Japanse sneeuwbal koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.