Menu
Geen producten gevonden

»

Viburnum plicatum 'Watanabe' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Japanse sneeuwbal
Bloeitijd: Juni - Oktober
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 50/60cm

Viburnum plicatum 'Watanabe' of Japanse sneeuwbal XL-serie - Informatie
De Viburnum plicatum 'Watanabe' XL geeft de hele zomer mooie, roomwitte schermbloemen en is een van de mooiste Vibernumsoorten. De takken van deze Japanse sneeuwbal groeien horizontaal en vormen als het ware etages. Daaraan komt in het voorjaar het blad dat in de zomer donkergroen  en in de herfst rood kleurt. Tijdens de lange bloeiperiode verschijnen er prachtige schermen, die gevormd worden door kleine, onopvallende, vruchtbare, lichtgroene bolletjes met aan de rand de mooie, onvruchtbare, witte bloemen, die de insecten moeten lokken. Uit de bolletjes ontstaan later zwarte besjes, waar vogels op af komen. Op een ruime, lichte standplaats komt de Viburnum plicatum 'Watanabe' XL het best tot zijn recht. De leveringshoogte bedraagt 60 tot 80cm.

 

Snoei en onderhoud:

De struik heeft een goed doorlaatbare, iets zure, humusrijke bodem nodig. Zorg dat de Japanse sneeuwbal niet uitdroogt. Kleigrond en droogte zijn niet goed voor deze plant. Snoeien is alleen nodig voor vormbehoud en voor het verwijderen van dorre takken.

Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier De Viburnum plicatum 'Watanabe' - XL | Japanse sneeuwbal koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.