» Agapanthus africanus - wortelstok

Agapanthus africanus - wortelstok

Product informatie

Nederlandse naam: Afrikaanse lelie als wortelstok
Bloeitijd: Juli - September
Bloemkleur: Blauw
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Winterhardheid: Matig winterhard
Planttijd: April - Mei
Verkrijgbaar: Februari - Mei
Hoogte volgroeide plant: 90 cm
Bolmaat (omtrek): N.v.t.

Agapanthus africanus als wortelstok of Afrikaanse lelie als wortelstok  - Informatie: 

Agapanthus africanus is bekende en geliefde plant met prachtige blauwe bloemen boven brede langwerpige bladeren. De plant geeft de tuin een tropisch/mediterraan tintje.

Deze Afrikaanse lelie koopt u als wortelstok. Deze plant u in het voorjaar in de volle grond of in een pot. Bij Tuinplantenwinkel.nl verkopen wij deze plant ook in pot. Deze kunt u jaarrond planten en kopen (mits voorradig).

 

De plant is zeer gemakkelijk in verzorging en vraagt relatief weinig water. Indien in een pot aangeplant is water geven tijdens de groeimaanden wel belangrijk!

 

In het voorjaar verschijnen er brede langwerpige bladeren die soms sierlijk overhangen. In de zomer ontwikkelt de plant bloemknoppen op stevige, recht opgaande stelen. Vanuit de knop ontwikkelt zich een bloemscherm met meerdere bloemen. Na de bloei vormen zich mooie zaaddozen die erg lang mooi blijven en ook goed bruikbaar zijn in boeketten.

 

Agapanthus africanus overwinteren

Agapanthus is in de volle grond vrij goed winterhard. Zeker op een goed doorlatende grond op een beschutte standplaats overleeft deze tuinplant de meeste winters goed. Voor de zekerheid kan de plant worden toegedekt tijdens de wintermaanden. Dit kan met een laag stro of bijvoorbeeld een laag afgevallen bladeren. Breng deze ruim aan op bovenop de plant en daaromheen. In het voorjaar kunt u de het blad/stro weghalen. De plant heeft dan weer de ruimte om te groeien.

 

Agapanthus africanus kan ook goed in een pot worden aangeplant. Voordeel is dan dat u de plant met pot en al tijdens de winter op een vorstvrije, maar koele plaats weg kunt zetten. Denk bijvoorbeeld aan een onverwarmde schuur of garage. Geef de Afrikaanse lelie in pot zo nu en dan een klein beetje water zodat de wortels niet uitdrogen. In het voorjaar (vanaf medio april) kunt u de plant in pot weer buiten neerzetten.De Agapanthus africanus - wortelstok | Afrikaanse lelie als wortelstok koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.