Menu
Geen producten gevonden

»

Alcea rosea

Product informatie

Nederlandse naam: Stokroos
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Gemengd
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Maak uw keuze

Alcea rosea of Stokroos - Informatie:
De stokroos is een prachtige zomerbloeiende tuinplant voor een beschut en zonnig plekje tegen bijvoorbeeld een muur of schutting. De Alcea vermeerdert zicht door het zaad wat zich vormt in de zaaddozen. 
De stengels van de Stokroos zijn vrij stevig, maar vaak is het beter om ze te beschermen tegen doorhangen en breken door er een (bamboe)stok bij te plaatsen of door ze (indien mogelijk) met een stukje bindbuis aan de muur of schutting te bevestigen. De Alcea rosea is wat gevoelig voor roestvorming op de bladeren. Dit ziet er niet zo mooi uit, maar is niet erg voor de ontwikkeling van de tuinplant. Knip de lelijke bladeren er vanaf voor een fraaier beeld, tevens haalt u zo de schimmel bij de plant weg, waardoor hij minder vat op de plant krijgt. Wanneer de stokroos helemaal uitgebloeid is, kunt u hem op 10 tot 15 cm boven de grond afknippen. Met een klein beetje geluk wordt de stokroos wel 2 tot 3 meter hoog en trakteert hij u een hele zomer lang op de mooiste bloemen!

Snoei en onderhoud

Stokrozen hebben een voorkeur voor kalkrijke grond. Op zandgrond is het aan te bevelen om ieder jaar daarom wat kalk rondom de plant uit te strooien. Dit kan in februari of maart. Op kleigrond groeit de stokroos vaak makkelijker omdat deze rijk is aan kalk. De stokroos houdt verder van een goed gedraineerde grond. De plant maakt een penwortel en kan, eenmaal aan geworteld, goed tegen drogere omstandigheden.

Knip de verdorde bloemstengels in de winter voor de helft terug en knip deze pas in zijn geheel weg in maart.

Een stokroos bloeit vaak pas in vanaf het tweede jaar na aanplant. Houdt hier rekening mee.

Voor meer tips over het toepassen van vaste planten klik hier!  De Alcea rosea | Stokroos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.