Product informatie

Specificaties
Nederlandse naam: Tongvaren
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 50 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Productcode: 34ZA-3104
Beschrijving

Asplenium scolopendrium of Tongvaren 

Ook de Aslpenium scolopendrium is een varensoort die van nature in ons land voorkomt. Vooral in bosgebieden met een kalkrijke rotsachtige bodem kunt u hem regelmatig terugzien. Het meest opvallende kenmerk van de Asplenium scolopendrium is de gladde ietwat golvende bladrand. Vandaar ook de Nederlandse naam Tongvaren. Bijna alle andere varensoorten hebben geveerd / ingesneden bladeren. Asplenium scolopendium is een wintergroene tuinplant. Hierdoor is het een ideale basisplant om kleur aan de tuin te geven in de wintermaanden. Tongvarens kunnen ook als rotsplant gebruikt worden en onder loofbomen en struiken geplant worden en het zijn prima tuinplanten voor een plantvak. 

Synoniem: Phyllitis scolopendrium

 

Standplaats Asplenium scolopendrium

Bij voorkeur staat Asplenium scolopendrium in een normale, goed doorlaatbare, humusrijke tuingrond op een wat vochtiger plek.

 

Asplenium scolopendrium snoeien en onderhouden

Bij het planten kunt u wat bladcompost en kalk aan het plantgat toevoegen. Lelijk geworden bladeren van de Tongvaren kunnen na de winter terug geknipt worden. Waarom Asplenium scolopendrium kopen of Tongvaren kopen bij Tuinplantenwinkel.nl


Bij Tuinplantenwinkel.nl koopt u een Tongvaren bij een betrouwbare partij. Naast de webshop is er ook een groot planten- en bomencentrum; u kunt ons echt bezoeken.

Zorgeloos uw Asplenium scolopendrium aanplanten, dat is natuurlijk wat u wilt! Bij Tuinplantenwinkel.nl verkopen we altijd A-kwaliteit planten en bomen van de allerbeste kwekers. Daarnaast geven we aangroei garantie op uw Tongvaren en alle andere tuinplanten die we online aanbieden.

Alle bestellingen bezorgen we met onze eigen bezorgdienst. Uw Asplenium scolopendrium is daarom altijd veilig en met zorg onderweg. Zodra de tuinplanten onderweg zijn naar uw adres, krijgt u een mail met daarin een track and trace code met tijdsblok van aankomst op het aangegeven adres. Dit tijdsblok wordt real-time bijgewerkt, zodat u bij kunt houden hoe laat we er verwachten te zijn. Als u heeft aangegeven waar we de bestelling neer mogen zetten indien er niemand thuis is, dan zullen we dit netjes verzorgen.

Wilt u een bezoek brengen aan ons planten- en bomencentrum en wilt u er zeker van zijn dat uw Asplenium scolopendrium op voorraad is tijdens uw bezoek? Bestel Tongvaren dan online en kies voor afhalen. U krijgt bericht zodra de bestelling tuinplanten voor u klaar staat.

Bij vragen over uw bestelling, Asplenium scolopendrium, of over onze tuinplanten, staat onze klantenservice per mail [email protected] voor u klaar. Onze klantenservice beantwoordt uw vragen zeer snel, ook op zaterdag!

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.