Menu
Geen producten gevonden

» Asplenium scolopendrium

Asplenium scolopendrium

Product informatie

Nederlandse naam: Tongvaren
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 50 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Asplenium scolopendrium of Tongvaren - Informatie: 

Ook de Aslpenium scolopendrium is een varensoort die van nature in ons land voorkomt. Vooral in bosgebieden met een kalkrijke rotsachtige bodem kunt u hem regelmatig terugzien. Het meest opvallende kenmerk van de Asplenium scolopendrium is de gladde ietwat golvende bladrand. Vandaar ook de Nederlandse naam Tongvaren. Bijna alle andere varensoorten hebben geveerd / ingesneden bladeren. Asplenium scolopendium is een wintergroene tuinplant. Hierdoor is het een ideale basisplant om kleur aan de tuin te geven in de wintermaanden. Tongvarens kunnen ook als rotsplant gebruikt worden en onder loofbomen en struiken geplant worden en het zijn prima tuinplanten voor een plantvak. 

Synoniem: Phyllitis scolopendrium

 

Standplaats:

Bij voorkeur staat Asplenium scolopendrium in een normale, goed doorlaatbare, humusrijke tuingrond op een wat vochtiger plek.

 

Snoei en onderhoud:

Bij het planten kunt u wat bladcompost en kalk aan het plantgat toevoegen. Lelijk geworden bladeren van de Tongvaren kunnen na de winter terug geknipt worden. De Asplenium scolopendrium | Tongvaren koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.