Informatie over bloembollen

Met bloembollen zorg je voor net wat meer kleur in de winter, het vroege voorjaar of juist in de zomer. Het voordeel van bloembollen is dat u ze gemakkelijk tussen andere planten in kunt planten. Veel bollen laten zich ook prima planten in een pot. De meeste bollen zijn goed winterhard en komen jaar na jaar betrouwbaar terug in de tuin. Er zijn ook bollen die u in de winter uit de grond moet halen en in het voorjaar terug plant voor bloemen in de zomer.

Voorjaarsbollen en zomerbollen

Wanneer de vaste planten en heesters nog niet bloeien kondigen bloembollen het voorjaar aan. Denk aan narcissen, tulpen, hyacinten, sneeuwklokjes en bijvoorbeeld sieruien. Veel van deze bloembollen gedragen zich als vaste planten en komen ieder jaar betrouwbaar terug. Omdat de bloemen in het (vroege) voorjaar bloeien noemt men deze bolgewassen voorjaarsbollen. Om te kunnen genieten van deze voorjaarsbollen dient u ze in het najaar te planten. Dit is ook de periode waarin u deze kunt kopen bij Tuinplantenwinkel.nl.

Voor zomerbollen geldt dat de bloemen in de late lente of de zomer verschijnen. De bekendste zomerbol is waarschijnlijk de Dahlia, maar denk bijvoorbeeld ook aan Crocosmia of Montbretia, Canna en de Lelie. Zomerbollen kunt u in de lente planten. Veel zomerbollen zijn niet bestand tegen de winterkou en dienen daarom in oktober weer gerooid te worden en kunnen dan het beste op een vorstvrije, koele, donkere plek bewaard worden. Momenteel kunt u nog geen zomerbollen bestellen bij Tuinplantenwinkel.nl.

Bollen planten in de tuin

Voor iedere standplaats in de tuin is een geschikt bolgewas te vinden. Op de categoriepagina kunt u selecteren op de gewenste standplaats, uiteindelijk hoogte en bijvoorbeeld de bloemkleur. Nadat u de bollen heeft besteld en ontvangen kunt u direct aan de slag. Op de verpakking is aangegeven hoe diep in de aarde u de bollen dient te planten. Als vuistregel kunt u aanhouden dat de bol ongeveer 3 keer zo diep wordt geplant als deze hoog is.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.