Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over bessera

Wanneer kan ik Bessera kopen en planten?

Bessera kunt u planten tussen maart en mei. De verkoopperiode start in februari en loopt door tot en met mei. De precieze start- en einddatum is voor een deel afhankelijk van het weer. U kunt hiervoor de site in de gaten houden.

Bewaar de Bessera knollen op een vorstvrije, droge en koele plaats tot het moment van planten.

Bessera kenmerken

Bessera is een vrij onbekende knolgewas dat oorspronkelijk uit Mexico komt. De plant heeft zeer fraaie rood met geel gekleurde bloemen die sierlijk afhangen. De bloemen staan gebundeld in een krans bovenaan de bloemstengel. Het blad ziet er grasachtig uit en heeft een blauwgroene kleur.

De Nederlandse naam van deze plant is koraaldruppel en verwijst natuurlijk naar de kleur en vorm van de bloem.

Dit bolgewas komt erg mooi tot zijn recht tussen bijvoorbeeld siergrassen of in een pot.

 

Helaas is het knolgewasje niet volledig winterhard. U kunt de knollen echter in het najaar uit de grond halen, vorstvrij bewaren en opnieuw planten in het volgende jaar. Zo kunt u er toch jarenlang plezier van hebben.

Bessera planten

Bessera houdt van een goed gedraineerde bodem en staat het liefst op een warm plekje in de zon. De bollen plant u ongeveer 5 centimeter diep onder de grond. Een zanderige grond heeft de voorkeur, maar op lichte klei/zavel zal de koraaldruppel goed groeien en bloeien. 

Dit knolgewasje is ook erg goed in pot op de kweken. Gebruik dan gewone potgrond, eventueel vermengd met wat grof zand, en dek de potgrond af met split of kleine kiezels.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.