Catalpa bignonioides 'Aurea'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Trompetboom
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: wit
Bladkleur: Geel/groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Door ons geleverde potmaat: Ø 40 cm
Beschrijving

Catalpa bignonioides 'Aurea' of Trompetboom - Informatie:
In tegenstelling tot de meeste andere Catalpa varianten, is deze Trompetboom geen bolvorm. De Catalpa bignonioides 'Aurea' groeit uit tot een 'echte boom'. Het is een boom met een grillige groei en opvallend grote bladeren. De bladeren zijn in de toppen felgeel, binnen in de boom zijn ze wat groener. Een mooie boom om een fris accent aan de tuin te geven.

Op latere leeftijd geeft deze boom ook mooie witte bloemen dit in trossen aan de boom verschijnen. Na de bloei vormt de plant peulvormige vruchten die eveneens voor sierwaarde zorgen.

 

Snoei en verzorging:

De Catalpa 'Aurea' heeft een voorkeur voor een beschutte standplaats uit de wind. De boom is gevoelig voor harde wind. Verder houdt hij van een zonnige standplaats op een goed doorlatende grond. Wij raden aan om aanplantgrond door de aarde in het plantgat te mengen bij het planten.

 

Deze trompetboom snoeit u bij voorkeur zo min mogelijk. Op latere leeftijd is het wel mogelijk om de boom te 'kandelaberen'. Hierbij wordt een hoofdgestel van stam en hoofdtakken behouden, maar worden de scheuten om de paar jaar terug gesnoeid tot op de hoofdtakken. Deze knotvorm geeft de boom de vorm van een kandelaar; vandaar de naam. Door het snoeien ontwikkelt de boom malse scheuten met grote bladeren. De bloemen zullen echter afwezig blijven omdat deze alleen op het oude hout verschijnen.

 

Catalpa bignonioides 'Aurea' is een bladverliezende tuinplant. Deze Trompetboom bloeit van juni t/m augustus met witte bloemen en staat bij voorkeur in de zon.
 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Catalpa bignonioides 'Aurea' | Trompetboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.