Catalpa bignonioides 'Aurea' - XL

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Trompetboom
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Geel/groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 300 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/100 cm
Beschrijving

Catalpa bignonioides 'Aurea' of Trompetboom XL-serie - Informatie
De Catalpa bignonioides 'Aurea' - XL groeit uit tot een flinke, brede struik of kleine boom met grillige takken. De bladeren zijn in de toppen felgeel (Aurea=goudgeel); binnen in de boom zijn ze wat groener. In juni-augustus verschijnen er witte, klokvormige pluimen, waar lange peulen uit groeien, die lang aan de boom blijven hangen en de decoratieve waarde van de Trompetboom verhogen. De bloemen en peulen verschijnen pas als de boom volwassen is. Een mooie struik om een fris accent aan de tuin te geven.

 

Snoei en onderhoud:

Als struikvorm heeft deze tuinplant wel veel ruimte in de tuin nodig. De Catalpa bignonioides 'Aurea' staat het liefst in de zon in een vochtige,voedselrijke bodem en kan goed tegen hitte. De plant hoeft eigenlijk niet gesnoeid te worden; alleen vormsnoei of snoei bij ruimtegebrek. Knip te lange, overtollige takken in januari-februari weg en verwijder dan ook dode takken. 

Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier De Catalpa bignonioides 'Aurea' - XL | Trompetboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.