Ceratostigma plumbaginoides

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Loodkruid
Bloeitijd: Juli - September
Bloemkleur: Blauw
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 30 cm
Advies aantal per vierkante meter: 9 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Ceratostigma plumbaginoides of Loodkruid

Een laat bloeiende, bodembedekkende vaste plant is Ceratostigma plumbaginoides. Loodkruid breidt zich met zijn wortelstokken uit. De bloemen zijn hemelsblauw van kleur en verschijnen aan het einde van de zomer en bloeien soms tot laat in de herfst. In het najaar kleuren de bladeren heel mooi af van groen naar rood en vallen dan af. Loodkruid is goed te combineren met andere vaste planten in de border. Loodkruid kan goed tegen de droogte.

 

Standplaats Ceratostigma plumbaginoides

Ceratostigma plumbaginoides staat het liefst in de zon of halfschaduw in een goed doorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Het is een geschikte kustplant, verdraagt zeewind en luchtverontreiniging en is dus ook in stedelijk gebied aan te planten.

 

Ceratostigma plumbaginoides snoeien en onderhouden

Jonge planten van Ceratostigma plumbaginoides zijn gevoelig voor strenge vorst; ze hebben bescherming nodig van een laag bladeren of een doek. Knip in de lente de grotere tuinplanten helemaal terug tot 20 cm boven de grond. De aangroei van nieuwe bladeren kan even op zich laten wachten.De Ceratostigma plumbaginoides | Loodkruid koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.