Menu
Geen producten gevonden

»

Chamaecyparis lawsoniana 'Columnaris' 120/140 - kluit

Product informatie

Nederlandse naam: Schijncipres / Californische cipres
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Blauwgroen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Oktober - April
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Advies aantal per strekkende meter: 3 planten
Door ons geleverde hoogte: 120/140 cm

Chamaecyparis lawsoniana 'Columnaris' of Schijncipres of Californische cipres - Informatie:

Chamaecyparis lawsoniana 'Columnaris' staat mooi als solitair achterin de tuin. Deze conifeer heeft een zuilvomige groeiwijze. Hij valt op door zijn geschubde loof met blauwachtige gloed; in het najaar vormen zich kleine denneappeltjes. Oorspronkelijk komt deze groenblijvende tuinplant uit Noord-Amerika, China, Japan en Taiwan. Door zijn groenblijvende eigenschap is deze Schijncipres geschikt als solitaire tuinplant achter in de border; daarnaast is hij ook prima geschikt als haagplant. Let dan wel op dat de haag niet te breed uitgroeit. In tegenstelling tot de Thuja soorten, loopt Chamaecyparis lawsoniana niet meer uit wanneer er tot op het oude hout gesnoeid wordt; opletten dus bij de snoeibeurt. Het beste kunt u tweemaal per jaar snoeien (bijvoorbeeld mei en september). Snoei nooit in de volle hete zon, dat geeft schade aan de plant. Geef de Californische cipres een standplaats op een goed doorlaatbare, lichtzure humusrijke bodem. Op een armere bodem en op kalkhoudende grond groeit hij minder goed. Het is een goede kustplant, omdat hij van een goede luchtvochtigheid houdt en op zandgrond goed groeit; dan wel regelmatig bemesten.


Chamaecyparis lawsoniana 'Columnaris' is een groenblijvende tuinplant. Deze Schijncipres of Californische cipres kan zowel in de zon als in de schaduw staan.

Let op!
De kluit is NIET meegerekend bij de hoogtemaat van de plant. Het is de daadwerkelijke hoogte die boven de grond uitkomt!

Voor meer uitleg over haagconiferen, snoei- & onderhoudstips klik hier!   

Voor meer uitleg over haagplanten in het algemeen klik hier!    De Chamaecyparis lawsoniana 'Columnaris' 120/140 - kluit | Schijncipres / Californische cipres koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.