Product informatie

Specificaties
Nederlandse naam: Meloenboompje
Bloeitijd: November - Februari
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 300 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 40/60 cm
Productcode: 60R04/5-2227
Beschrijving

Chimonanthus praecox of Bitterzoet XL-serie - Informatie
Een hele mooie winterbloeier is de Chimonanthus praecox. Deze tuinplant wordt ook wel Bitterzoet of Meloenboompje genoemd. De bloemen zijn geelwit met een rood hartje en verspreiden een aangename geur. De bloemen verschijnen in november en bloeien door tot januari-februari. De bladeren zijn frisgroen van kleur en verkleuren in de herfst naar lichtgeel. Bitterzoet wordt vaak solitair aangeplant, maar doet het ook uitstekend als vakbeplanting in de wat grotere tuinen. De leveringshoogte bedraagt 40 tot 60 cm.

 

Snoei en onderhoud:

Chimonanthus praecox staat het liefst op een beschutte, zonnige plaats in een voedselrijke, waterdoorlatende bodem. Een warme, droge zomer bevordert de bloei in de winter, omdat de bloembotten zich al in de zomer ontwikkelen. De eerste paar jaar na de aanplant, kan de bloei van Bitterzoet nog beperkt zijn.

 

Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier Waarom Chimonanthus praecox - XL kopen of Meloenboompje kopen bij Tuinplantenwinkel.nl


Bij Tuinplantenwinkel.nl koopt u een Meloenboompje bij een betrouwbare partij. Naast de webshop is er ook een groot planten- en bomencentrum; u kunt ons echt bezoeken.

Zorgeloos uw Chimonanthus praecox - XL aanplanten, dat is natuurlijk wat u wilt! Bij Tuinplantenwinkel.nl verkopen we altijd A-kwaliteit planten en bomen van de allerbeste kwekers. Daarnaast geven we aangroei garantie op uw Meloenboompje en alle andere tuinplanten die we online aanbieden.

Alle bestellingen bezorgen we met onze eigen bezorgdienst. Uw Chimonanthus praecox - XL is daarom altijd veilig en met zorg onderweg. Zodra de tuinplanten onderweg zijn naar uw adres, krijgt u een mail met daarin een track and trace code met tijdsblok van aankomst op het aangegeven adres. Dit tijdsblok wordt real-time bijgewerkt, zodat u bij kunt houden hoe laat we er verwachten te zijn. Als u heeft aangegeven waar we de bestelling neer mogen zetten indien er niemand thuis is, dan zullen we dit netjes verzorgen.

Wilt u een bezoek brengen aan ons planten- en bomencentrum en wilt u er zeker van zijn dat uw Chimonanthus praecox - XL op voorraad is tijdens uw bezoek? Bestel Meloenboompje dan online en kies voor afhalen. U krijgt bericht zodra de bestelling tuinplanten voor u klaar staat.

Bij vragen over uw bestelling, Chimonanthus praecox - XL, of over onze tuinplanten, staat onze klantenservice per mail [email protected] voor u klaar. Onze klantenservice beantwoordt uw vragen zeer snel, ook op zaterdag!

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.