Dahlia 'Mary Evelyn'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Standplaats: Zon - halfschaduw
Winterhardheid: Vorstvrij bewaren
Hoogte volgroeide plant: 90 cm
Beschrijving

Dahlia 'Mary Evelyn' of Halskraag dahlia - Informatie: 

Dit type dahlia heeft een kenmerkend cluster van bloemblaadjes die de de helft zo klein zijn als de krans buitenste bloemblaadjes. De buitenste bloembladeren vormen een 'kraag' rondom het hart; vandaar de naam halskraag dahlia.

 

Dahlia 'Mary Evelyn' overwinteren

Dahlia is geen winterhard knolgewas. U kunt dahlia's echter gemakkelijk vorstvrij bewaren en deze in het volgende voorjaar weer terug planten.

De knol van deze zomerbloeier haalt u daarvoor in de herfst in zijn geheel uit de grond. Knip de stelen van de plant terug tot ongeveer 10-20 centimeter vanaf de knol. Haal het overtollige zand dat aan de knol kleeft voorzichtig weg.

Daarna kunt u de knol vorstvrij overwinteren. Leg de knollen in open doos of luchtige krat neer en zet hem in een vorstvrije, koele en donkere ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een onverwarmde schuur of garage. 

 

In het voorjaar kunt u de knollen weer planten in de volle grond of in een pot zoals u wenst.De Dahlia 'Mary Evelyn' | koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.