Eriophorum angustifolium

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Veenpluis
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Bruin (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: April - September
Verkrijgbaar: April - September
Plantdiepte vijver: 0 / +10 cm
Hoogte volgroeide plant: 30 cm
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Eriophorum angustifolium of Veenpluis

De bruine bloemen van Eriophorum angustifolium zijn onopvallend; de witte pluizen die na de bloei in april-mei ontstaan vallen wel op. Aan de zaden zitten katoenachtige haren die bij elkaar voor een zacht, fijn pluisje zorgen. Veenpluis heeft smalle, donkergroene bladeren, die in de herfst rood verkleuren en dan verdrogen en afvallen. De tuinplant is vorstbestendig, kan tegen zeewind en ook redelijk tegen luchtvervuiling.

 

Standplaats Eriophorum angustifolium

Veenpluis staat graag zonnig of in de halfschaduw op een vochtige, waterhoudende (dus slecht gedraineerde) plaats op de oever van de vijver. Eriophorum angustifolium kan zelfs een paar cm onder water staan. De tuinplant staat het liefst in een zure en kalkarme bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Eriophorum angustifolium snoeien en onderhouden

Verwijder meteen na de bloei de uitgedroogde bloemen om uitzaaiingen tegen te gaan. Verwijder in het vroege voorjaar alle uitgedroogde bladeren.De Eriophorum angustifolium | Veenpluis koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.