» Eriophorum angustifolium

Eriophorum angustifolium

Product informatie

Nederlandse naam: Veenpluis
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Bruin (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: April - September
Verkrijgbaar: April - September
Plantdiepte vijver: 0 / +10 cm
Hoogte volgroeide plant: 30 cm
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Eriophorum angustifolium of Veenpluis - Informatie:

De bloemen van Eriophorum angustifolium zijn onopvallend; de witte pluizen die na de bloei in april-mei ontstaan vallen wel op. Aan de zaden zitten katoenachtige haren die bij elkaar voor een zacht, fijn pluisje zorgen. Veenpluis staat graag zonnig op een vochtige, waterhoudende ( dus slecht gedraineerde) plaats op de oever van de vijver. Eriophorum angustifolium kan zelfs een paar cm onder water staan. Deze tuinplant staat het liefst in een zure en kalkarme bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Veenpluis verliest in de winter zijn bladeren,maar is wel vorstbestendig. Verwijder meteen na de bloei de uitgedroogde bloemen.

Eriophorum angustifolium is een bladverliezende waterplant/oeverplant. Dit Veenpluis bloeit van april t/m mei met bruine onopvallende bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 30 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon of halfschaduw. De plantdiepte voor deze waterplant in de vijver bedraagt +10 tot 0 centimeter t.o.v. de waterspiegel.    De Eriophorum angustifolium | Veenpluis koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.