» Ficus carica 'Napolitana' - halfstam

Ficus carica 'Napolitana' - halfstam

Product informatie

Nederlandse naam: Vijg
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Groen (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 - 300 cm
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend
Pluktijd: Augustus - Oktober
Geleverde stam hoogte: 100 - 120 cm

Ficus carica 'Napolitana' - halfstam of Vijg 'Napolitana' - Informatie:

Vijg 'Napolitana' is een vrij exotische vrucht die veel wordt geteeld rondom de Middellandse Zee. Ook in Nederland en België vindt deze vrucht steeds vaker zijn weg naar de tuin. Ficus carica 'Napolitana' is een selectie die hier over het algemeen goed rijpt. Als de Vijg eenmaal is aangegroeid en op een goede plaats staat, zal hij vijgen gaan vormen, die in het najaar geoogst kunnen worden. Vijgen kunnen slecht tegen temperaturen lager dan 7° C; bescherm ze dan met een sok of doekje tot ze rijp zijn om te oogsten; rijpe vijgen kleuren bijna zwart en zijn dan meteen te eten. Deze tuinplant heeft grote, donkergroene bladeren, die in de winter afvallen. 

 

Standplaats:

Ficus carica 'Napolitana' - halfstam staat het liefst in een humusrijke, vochthoudende bodem. Deze tuinpant kan als solitaire eyecatcher in de volle grond worden aangeplant; zoek wel een geschikte plaats met beschutting tegen koude, uitdrogende oostenwind. 

 

Snoei en onderhoud:

Ficus carica 'Napolitana' - halfstam' komt oorspronkelijk uit mediterrane streken, met de bijbehorende temperaturen. De Vijg verdient daarom bij vorst wel extra aandacht. Bij strenge vorst kunt u de tuinplant afschermen met vliesdoek. Knip in het voorjaar vruchtdragende takken van de tuinplant voor de helft terug; knip oude takken helemaal weg en verwijder ook vormverstorende takken.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!
De Ficus carica 'Napolitana' - halfstam | Vijg koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.