» Ficus carica

Ficus carica

Product informatie

Nederlandse naam: Vijg
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Groen (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 250 cm
Door ons geleverde potmaat: Ø 46 cm
Door ons geleverde hoogte: 140/160 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend
Pluktijd: Augustus - Oktober
Geleverde stam hoogte: 80/100 cm
Totale hoogte plant + pot: 180/200 cm

Ficus carica of Vijg - Informatie:

Deze prachtige Vijgenboom zet u niet alleen voor de sierwaarde in uw tuin. Op een beschut plekje in de zon, zal hij u ook nog eens trakteren op heerlijke vruchten. Hoe meer zon, hoe beter de vruchten rijp worden. Vijgen hebben geen vaste bloei- en oogstperiode. In de mediterrane gebieden kunnen er daardoor gedurende een lange periode vruchten van de Ficus carica geplukt worden. Vanwege het minder warme klimaat, beperkt de oogstperiode in ons land zich tot de maanden augustus, september en oktober. Door het jaar heen geven de prachtig gevormde bladeren toch wel de meeste sierwaarde. De Ficus carica is niet wintergroen. In de winter verliest hij zijn blad.

 

Standplaats:

Ficus carica staat het liefst op een beschutte plaats in de zon in een humusrijke, vochthoudende bodem. Zorg wel voor een geschikte plaats beschermd tegen de koude, uitdrogende oostenwind. 

 

Snoei en onderhoud:

Omdat de Vijgenboom een sterke groeier is, is het van belang om hem regelmatig te snoeien. Dit kan het beste net na de winter eind februari / maart. Doet u het eerder, dan bestaat de kans op vorstschade bij de snoeiwond, wanneer het later gedaan wordt, is de kans groot dat de snoeiwond gaat bloeden. Er vloeit dan wit melkachtig sap uit de wond. Dit bloeden stopt vanzelf, maar kost de boom wel de nodige energie. De Ficus carica is ook perfect in een bloembak te houden. Plaats de tuinplant in de winter dan wel op een beschutte plaats of bescherm hem met bijvoorbeeld vliesdoek tijdens strenge vorstperiodes. 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Ficus carica | Vijg koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.