Menu
Geen producten gevonden

» »

Fruitbomen soorten

Informatie over fruitbomen soorten

Wat is er nu lekkerder dan fruit uit eigen tuin? Fruitbomen zijn er in allerlei soorten en maten. Juist daarom hebben we op Tuinplantenwinkel de fruitbomen ingedeeld op soorten en daarnaast op formaat. Zo kunt u snel vinden welke boom u zoekt.

Voor elke tuin zijn er geschikte fruitbomen. Dat komt omdat de bomen in verschillende vormen worden aangeboden. Leivormen zijn gemakkelijk te plaatsen tegen een muur of schutting en nemen weinig ruimte in beslag. Naast de leivorm zijn er diverse boomvormen waarbij de patiofruitbomen en zuil-fruitbomen het meest compact blijven. En dan zijn er ook nog de bekende laag- half- en hoogstam fruitbomen. Alle formaten fruitbomen vindt u hier bij elkaar.

Bent u echter meer op zoek naar een appelboom, perenboom of juist een kweepeer? Dan kunt u ook zoeken op soort. Per soort vindt u alle vormen en maatvoeringen van de betreffende fruitsoort bij elkaar.

Soorten fruitbomen planten en verzorgen

Alle soorten fruitbomen hebben de voorkeur voor een zonnig plekje in de tuin. De halfschaduw voldoet ook prima maar het fruit zal er minder snel rijpen. Ze houden van voedzame niet te droge gronden. Voeg altijd bij het planten wat aanplantgrond toe. Bij hoge en grotere fruitbomen is het aan te raden direct na aanplant een boompaal naast de plant te plaatsen die zorgt voor de nodige steun.

Alle fruitbomen staan in pot en kunnen daardoor jaarrond aangeplant worden. Let er bij fruitbomen altijd op of de soort zelfbestuivend is of welke soorten u nodig heeft om de fruit aan de boom te krijgen; dit zijn de bestuivers.

Snoei is afhankelijk van de soort; een appel wordt gesnoeid in de winter en een abrikoos bijvoorbeeld in de zomer. Zorg bij alle fruitbomen voor een evenwichtige kroon, houd eventueel een aantal hoofdtakken aan en snoei de zijtakken terug op zo'n 10 cm.

Fruitbomen kopen

Op Tuinplantenwinkel.nl vindt u een ruim assortiment fruitsoorten planten. Alle fruitbomen worden in pot geleverd en zijn daardoor het jaar door te planten, behalve als de vorst in de grond zit. Nadat u de bestelling heeft geplaatst worden de planten en bomen zorgvuldig verzameld en verpakt. Binnen de aangegeven levertijd wordt de bestelling thuisbezorgd door onze eigen bezorgservice. Schade aan de planten is op deze manier onmogelijk. Wij geven ook aangroeigarantie op alle struiken en bomen.

 

Fruitbomen zijn in veel verschillende soorten verkrijgbaar op Tuinplantenwinkel.nl

 

Inspiratie Fruitbomen soorten:

Appelbomen worden in verschillende soorten en maten aangeboden op Tuinplantenwinkel.nl. Zo zijn er bijvoorbeeld handappels, sterappels en moesappels.

 

Inspiratievoorbeeld Fruitbomen soorten

In deze tuin geven fruitbomen in het voorjaar prachtige bloesem

 

Inspiratievoorbeeld Fruitbomen soorten

 

Alle soorten fruibomen hebben bij voorkeur een zonnige plek in de tuin

 

Inspiratievoorbeeld Fruitbomen soorten

 

Video's over Fruitbomen soorten:

 

 

Inspiratievideo Fruitbomen soorten

 

 

Inspiratievideo Fruitbomen soorten

 

 

Inspiratievideo Fruitbomen soorten

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.