Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over broodboom

De sierwaarde van de Broodboom zit hem in het glanzende, geelgroen gespikkelde blad  in combinatie met de trosjes rode bessen, die lang aan de tuinplant blijven hangen. Bovendien is de Broodboom winterhard en groenblijvend, zodat hij in de winter voor extra decoratie zorgt in de tuin. De bessen zijn niet eetbaar, maar vormen wel een veel gebruikt onderdeel voor kerststukjes. Tuinplantenwinkel heeft verschillende variëteiten in het assortiment: Aucuba japonica ‘Variegata’; Aucuba ‘Rozannie’; Aucuba ‘Golden King’ met iets bonter blad.

Broodboom planten

De Broodboom groeit zowel in de zon als in de schaduw: hoe meer zon, hoe feller de kleuren in het blad, maar ook in de schaduw krijgen de bladeren een mooie tekening en vormen zich meer bessen. De tuinplant staat het liefst in een humusrijke, vochthoudende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. De Broodboom is geschikt als solitaire eyecatcher, voldoet prima als vakbeplanting in de border, en staat ook graag in een kuip op het balkon of terras.

Broodboom verzorgen

Er is weinig snoei nodig. Knip in het vroege voorjaar oude, uitgedroogde takken weg; koude oostenwind kan in de winter bladeren bruin verkleuren. Verwijderen dan ook lange vorm verstorende takken, zodat er een mooie, compacte tuinplant overblijft.

Broodboom

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.