Heptacodium miconioides - XL

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Zevenzonenboom
Bloeitijd: September - Oktober
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Decoratieve vrucht: Ja
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 80/90 cm
Beschrijving

Heptacodium miconioides - XL of Zevenzonenboom - Informatie:

De Heptacodium miconioides - XL is een meerstammige struik die zijn oorsprong kent in China. De Zevenzonenboom dankt zijn Nederlandse naam aan de opbouw van de bloemen. De grote, pluimvormige bloem bestaat uit meerdere, kleinere bloemdelen. Een zo'n bloemdeel is opgebouwd uit 7 bloemen, vandaar de naam Zevenzonenboom. De bloemen verschijnen pas aan het eind van de zomer en dit is bijzonder laat voor een tuinplant. Wanneer de witte bloemetjes zijn afgevallen, worden de kelkblaadjes groter en kleuren ze prachtig bordeauxrood. Hierdoor blijft de bloem lange tijd een sierwaarde houden. De Zevenzonenboom verliest in de winter zijn bladeren en is goed vorstbestendig en is dan erg decoratief vanwege zijn oranjebruine schors.

 

Standplaats:

Heptacodium miconioides - XL staat het liefst op een zonnige plek of in de halfschaduw alleen zal de bloei dan wat minder zijn en de latere roodverkleuring van de kelkbladeren ook. 

 

Snoei en Onderhoud:

Het kan fijn zijn wanneer bij aanplant de planten meteen ogen als volwassen struiken. Bij tuinplantenwinkel.nl bieden we daarom een assortiment XL planten aan. Planten met een maatje meer dan onze normale heesters, klimplanten of bomen. Om dat te illustreren vindt u bij deze planten een voorbeeldplaatje met daarin het origineel en de XL versie naast elkaar. Snoei deze tuinplant voor het behoud van de compacte vorm in de vroege winter, bij vorstvrij weer, nog voordat zich nieuwe knoppen ontwikkelen. De Heptacodium miconioides - XL | Zevenzonenboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.