U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Heptacodium miconioides | Zevenzonenboom | Tuinplantenwinkel.nl

Heptacodium miconioides

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Zevenzonenboom
Bloeitijd: September - Oktober
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 45 cm
Beschrijving

Heptacodium miconioides of Zevenzonenboom - Informatie:
De Heptacodium miconioides is een kleine boom die bij de meeste mensen onbekend is. Alleen architecten durven het aan om deze boom in een tuinplan te tekenen. Dat is best jammer, want het is een aanwinst voor elke tuinliefhebber. De Zevenzonenboom dankt zijn Nederlandse naam aan de opbouw van de bloemen. De grote, pluimvormige bloem bestaat uit meerdere, kleinere bloemdelen. Eén zo'n bloemdeel is opgebouwd uit 7 bloemen, vandaar de naam Zevenzonenboom.  Hij geeft pas in de late zomer zijn bloemen vrij en daar maken bijen en andere insecten dankbaar gebruik van. De boom komt het beste tot zijn recht als solitair in de grotere border.

Standplaats:

Heptacodium miconioides staat bij voorkeur in de zon of halfschaduw; meer zon geeft meer bloei en fellere, bordeauxrode verkleuring in de herfst.

 

Snoei en onderhoud:

Snoei de Zevenzonenboom voor het behoud van de compacte vorm in de vroege winter, bij vorstvrij weer, nog voordat zich nieuwe knoppen ontwikkelen.
 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Heptacodium miconioides | Zevenzonenboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.