Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over zevenzonenboom

Als u de bijen een dienst wilt bewijzen, dan is de Zevenzonenboom een soort die zeker niet mag ontbreken in de tuin. De Zevenzonenboom bloeit namelijk uitbundig in een periode waarin veel bloesem al op zijn retour is. De bloeitijd van deze boom is in september / oktober. Een andere boom die goed en veel bijen aantrekt, is de Tetradium danielii. Deze boom heeft als Nederlandse naam zelfs "Bijenboom"!

 

Is de Zevenzonenboom winterhard?

Er doen verschillende verhalen over de Zevenzonenboom de ronde, maar deze boom is goed winterhard. De twijfel is zeer waarschijnlijk ontstaan doordat de Heptacodium miconioides nauwelijks is aangeplant. "Je ziet hem niet veel, dus hij zal de winters wel niet goed overleven", is dan meestal het idee.

 

Er is een andere reden dat er zo weinig volwassen exemplaren van de Zevenzonenboom te vinden zijn. De soort is pas sinds korte tijd door de kwekers opgepakt om op te zetten. De boom wordt nu zo'n 30 jaar verkocht in Nederland.

 

Is de Zevenzonenboom een mooie boom?

Jazeker is de Zevenzonenboom een mooie boom. Allereerst is er de opvallende schilferende stam. De schilfers geven de stam een zekere decoratieve waarde. Daarnaast is er de uitbundige bloeiwijze aan het einde van de zomer. De bloemen zijn wit van kleur. De kelkbladeren zijn op dat moment nog onopvallend. Nadat de bloemen uitgebloeid zijn, groeien de kelkbladeren uit en kleuren deze van groen/wit naar opvallend bordeauxrood. Het lijkt wel alsof de Heptacodium opnieuw is gaan bloeien! De bladeren zijn groot en langwerpig van vorm. 

 

Als u een andere periode van het jaar ook een bloesemboom met witte bloemen wenst, dan kan de Cornus kousa, of Styrax japonicus een goede keuze zijn.

 

De Zevenzonenboom als meerstammige boom

De Heptacodium is een soort die perfect als meerstammige boom is op te kweken. De natuurlijke groeiwijze van de Zevenzonenboom is breed / struikvormig. Hij maakt uit zichzelf geen doorgaande stam. Door na verloop van de jaren de onderste takjes weg te snoeien en een aantal dikke stammen over te laten die de basis van de boom vormen, ontstaat er vanzelf het effect van een meerstammige boom. In de wintermaanden, als het blad van de Zevenzonenboom gevallen is, vallen de afbladderende , lichtbruin gekleurde stammen van de meerstammige Heptacodium extra op.

Zevenzonenboom

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.