Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over zevenzonenboom

Als u de bijen een dienst wilt bewijzen, dan is de Zevenzonenboom een soort die zeker niet mag ontbreken in de tuin. De Heptacodium miconioides bloeit namelijk uitbundig in een periode waarin veel bloesem al op zijn retour is. De bloeitijd van deze boom is in september / oktober. Een andere boom die goed en veel bijen aantrekt, is de Tetradium danielii. Deze boom heeft als Nederlandse naam zelfs "Bijenboom"!

 

Is de Zevenzonenboom winterhard?

Er doen verschillende verhalen over de Zevenzonenboom de ronde, maar deze boom is goed winterhard. De twijfel is zeer waarschijnlijk ontstaan doordat de Heptacodium miconioides nauwelijks is aangeplant. "Je ziet hem niet veel, dus hij zal de winters wel niet goed overleven", is dan meestal het idee.

 

Er is een andere reden dat er zo weinig volwassen exemplaren van de Zevenzonenboom te vinden zijn. De soort is pas sinds korte tijd door de kwekers opgepakt om op te zetten. De boom wordt nu zo'n 30 jaar verkocht in Nederland.

 

Is de Zevenzonenboom een mooie boom?

Jazeker is de Zevenzonenboom, Heptacodium miconioides een mooie boom. Allereerst is er de opvallende schilferende stam. De schilfers geven de stam een zekere decoratieve waarde.

 

Het is een redelijke kleine boom met een opvallende bloei, die ook erg gewild is door allerlei insecten. De bloemen zijn wit van kleur en zitten in trossen (losse pluimen) van 7 bloemen bij elkaar. De kelkbladeren zijn op dat moment nog onopvallend. Na de bloei komen er decoratieve vruchten aan de jonge takken. In de herfst verkleurt het groene blad naar een opvallende bordeauxrode kleur. Het lijkt wel alsof de Heptacodium opnieuw is gaan bloeien! De bladeren zijn groot en langwerpig van vorm.

 

De Heptacodium miconioides plant je in de volle grond, hier hebben de wortels de meeste ruimte om goed te groeien. Bij de aanplant van de boom zorgt u dat de grond goed los is, bij het plantgat voegt u een zak aanplantgrond toe voor een goede start van de boom. Bij de meeste bomen, zo ook bij de Zevenzonenboom, geldt hoe meer zon hoe meer bloemen. Kies dus voor een standplaats in de zon of halfschaduw. In het vroege voorjaar kunt u wat plantenvoeding geven.

 

Als u een andere periode van het jaar ook een bloesemboom met witte bloemen wenst, dan kan de Cornus kousa, of Styrax japonicus een goede keuze zijn. Of opzoek naar andere kleine bomen gebruik dan de filter aan de linkerkant van de pagina of bekijk de pagina kleine bomen op stam.

 

De Zevenzonenboom als meerstammige boom

De Heptacodium is een soort die perfect als meerstammige boom is op te kweken. De natuurlijke groeiwijze van de kleine bladverliezende boom is breed / struikvormig. Hij maakt uit zichzelf geen doorgaande stam. Door na verloop van de jaren de onderste takjes weg te snoeien en een aantal dikke stammen over te laten die de basis van de boom vormen, ontstaat er vanzelf het effect van een meerstammige boom. In de wintermaanden, als het blad van de Zevenzonenboom gevallen is, vallen de afbladderende, lichtbruin gekleurde stammen van de meerstammige Heptacodium extra op. De zevenzonenboom, Heptacodium miconioides is ook als hoogstam boom verkrijgbaar.

 

Veelgestelde vragen over Zevenzonenboom:

Hoe hoog wordt een Zevenzonenboom?

Antwoord: Een Zevenzonenboom wordt tussen de 3 en de 5 meter hoog.

 

Waarom heet de Zevenzonenboom zo?

Antwoord: Het is een vertaling van de geslachtsnaam van de Heptacodium. Wat hoofdje met zeven bloemen betekend.

 

Zevenzonenboom heeft witte bloemen

 

Inspiratie Zevenzonenboom:

Zevenzonenboom trekt insecten zoals vlinders aan

 

Zeven zonenbomen bloeien in de zomer / nazomer met witte bloemen. 

bijzondere stammen van de zevenzonenboom

 

De bast van de zevenzonenboom blot lichtelijk af en is licht van kleur. 

 

Uitgebloeide bloemen zijn nog steeds mooi bij de zevenzonenboom

 

Uitgebloeide bloemen kleuren rozerood en geven nog steeds sierwaarde. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.