» Heptacodium miconioides

Heptacodium miconioides

Product informatie

Nederlandse naam: Zevenzonenboom
Bloeitijd: September - Oktober
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 42 cm

Heptacodium miconioides of Zevenzonenboom - Informatie:

De Heptacodium miconioides is een boom of meerstammige struik die zijn oorsprong kent in China. Hij is nog niet zo lang op de Europese markt aanwezig, maar is zeker een aanwinst. De Zevenzonenboom dankt zijn Nederlandse naam aan de opbouw van de bloemen. De grote pluimvormige bloem bestaat uit meerdere, kleinere bloemdelen. Een zo'n bloemdeel is opgebouwd uit 7 bloemen, vandaar de naam Zevenzonenboom. De bloemen verschijnen pas aan het eind van de zomer en dit is bijzonder laat voor een boom. Wanneer de witte bloemetjes zijn afgevallen, worden de kelkblaadjes groter en kleuren ze prachtig bordeauxrood. Hierdoor blijft de bloem lange tijd zijn sierwaarde houden.

 

Standplaats:

Bij voorkeur staat de Heptacodium miconioides op een zonnige plek. Ook in de halfschaduw zal hij prima groeien, alleen zal de bloei dan wat minder zijn en de latere roodverkleuring van de kelkbladeren ook. De Heptacodium miconioides is goed bestand tegen een eventuele strenge winter. 

 

Snoei en onderhoud:

Snoei deze tuinplant voor het behoud van de compacte vorm in de vroege winter, bij vorstvrij weer, nog voordat zich nieuwe knoppen ontwikkelen. 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Heptacodium miconioides | Zevenzonenboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.