Hyacinthoides hispanica 'Blue'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Boshyacint mix
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Blauw
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 10 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 30 cm
Plantafstand: 5-10 cm
Bolmaat (omtrek): 7/8 cm
Inhoud verpakking: 40 stuks
Beschrijving

Hyacinthoides hispanica 'Blue' of Boshyacint - Informatie:

Deze Boshyacint wordt ook wel Spaanse Hyacint of Wilde Hyacint genoemd. Het belangrijkste kenmerk van de Hyacinthoides hispanica 'Blue' is het sterk verwilderende vermogen. Elk jaar zal het oppervlak dat hij begroeit uitdijen. Zorg er daarom voor dat er voldoende ruimte is voor de ontwikkeling van deze Boshyacint. Plant de Hyacinthoides hispanica 'Blue' bijvoorbeeld onder bomen, waar vaak toch al weinig planten echt goed willen groeien. Deze soort Boshyacint heeft wat grotere bloemen en heeft zijn bloemen rondom de bloemstengel zitten. De Hyacinthoides non-scripta is wat kleiner en de bloemen hangen aan één zijde van de bloemstengel.

 

Standplaats:

Hyacinthoides hispanica is een graag geziene plant in grotere beschaduwde perken, onder bomen en in grasvelden. De grasvelden moeten wel voor langere tijd niet gemaaid kunnen blijven. De vrij late bloeitijd van deze boshyacint staat dit niet toe. Doorgaans bloeit de Hyacinthoides hispanica 'Blue' in de maand mei. Houd hier zeker rekening mee als u van plan bent om deze bloembol in het gazon aan te planten. Als het uitstellen van de maaibeurten niet gaat, is het misschien beter om voor bijvoorbeeld Krokussen of Narcissen te kiezen. Deze verwilderen ook goed, maar bloeien een stuk eerder dan de Boshyacint.

Volle zon dient vermeden te worden. Door de eigenschap dat deze soort sterk verwildert en vrij veel blad vormt, is het af te raden om deze Spaanse Hyacint aan te planten in kleine borders. 

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Hyacinthoides hispanica Blue tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 10 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten). Zorg ervoor dat de grond tijdens warme en droge periodes niet uitdroogt. Dit is vooral belangrijk als de bloembollen onder bomen zijn aangeplant.

 

Hyacinthus hispanica Blue komt elk jaar terug en verwildert (vermeerdert) gemakkelijk. Knip het loof voor het beste resultaat na de bloei niet direct weg, maar laat het nog een week of 6 staan. Als u ook het zaad wilt gebruiken voor de vermeerdering, dan dienen de uitgebloeide bloemaren van de Boshyacint te blijven staan totdat ze dor en uitgedroogd zijn. De Hyacinthoides hispanica 'Blue' | Boshyacint mix koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.