U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Hyacinthoides hispanica Mix | Boshyacint mix | Tuinplantenwinkel.nl

Hyacinthoides hispanica Mix

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Boshyacint mix
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Paars - roze - wit
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 10 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 30 cm
Plantafstand: 5-10 cm
Bolmaat (omtrek): 7/8 cm
Inhoud verpakking: 40 stuks
Beschrijving

Hyacinthoides hispanica Mix of Boshyacint mix - Informatie:

Het grootste verschil tussen deze Hyacinthoides en de Hyacinthoides non-scripta is de hogere bloemstengel met bloemen rondom de bloemstengel. De Hyacinthoides hispanica verwijst naar het land Spanje. Deze Boshyacint is daar inheems en wordt daarom ook wel Spaanse Hyacint genoemd. Ook in het Nederlandse klimaat kan deze Boshyacint goed gedijen. Deze Hyacinthoides hispanica Mix heeft een mengeling van goed bij elkaar passende witte, roze en paarse bloemen en kan het beste in groepjes aangeplant worden. 

 

Standplaats:

Hyacinthoides hispanica is een graag geziene plant in grotere beschaduwde perken, onder bomen en in grasvelden. Volle zon dient vermeden te worden. Door de eigenschap dat deze soort sterk verwildert en vrij veel blad vormt, is het af te raden om deze Spaanse Hyacint aan te planten in kleine borders. 

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Hyacinthoides hispanica Mix tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 10 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten). Zorg ervoor dat de grond tijdens warme en droge periodes niet uitdroogt. Dit is vooral belangrijk als de bloembollen onder bomen zijn aangeplant.

 

Hyacinthus hispanica komt elk jaar terug en verwildert (vermeerdert) gemakkelijk. Knip het loof voor het beste resultaat na de bloei niet direct weg, maar laat het nog een week of 6 staan. Als u ook het zaad wilt gebruiken voor de vermeerdering, dan dienen de uitgebloeide bloemaren van de Boshyacint te blijven staan totdat ze dor en uitgedroogd zijn. 

 

Een dankbaar wild bolletje met een bloei, medio mei, net na de meeste Tulpen. Een haast ideale bol. Uitbundige bloei, komt jaarlijks goed terug en zaait zich makkelijk uit. Standplaats kan in de zon of in de schaduw.De Hyacinthoides hispanica Mix | Boshyacint mix koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.