Hydrangea macrophylla 'Forever & Ever' (Paars)

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Doorbloeiende hortensia
Bloeitijd: Juni - September
Bloemkleur: Paars
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 100 cm
Advies aantal per vierkante meter: Keuze afhankelijk
Door ons geleverde potmaat: Maak uw keuze
Beschrijving

Hydrangea macrophylla 'Forever & Ever' (Paars) of Doorbloeiende hortensia - Informatie:

Hydrangea macrophylla 'Forever & Ever' bloeit van juni tot september met grote, bolvormige, paarse bloemen, waarbij deze tuinplant de eigenschap heeft steeds nieuwe knoppen aan te maken (Forever & Ever), zodat het bloeiseizoen duurt tot de eerste vorstperiode. Deze tuinplant verliest in de winter zijn bladeren en is goed vorstbestendig.

 

Standplaats:

Doorbloeiende hortensia staat het liefst in de (half)schaduw in een vochtige, zurige bodem. Strooi voor het behoud van het zure bodemmilieu bij het aanplanten tuinturf rond de voet van Hydrangea macrophylla 'Forever & Ever' en herhaal dit zonodig na de snoeibeurt. Doorbloeiende hortensia is geschikt voor vakbeplanting, maar doet het ook prima als solitair in de border of zelfs in een kuip op het balkon of terras. 

 

Advies aantal per vierkante meter:

 

Maatvoering / potmaat  Aantal per vierkante meter  Potmaat in diameter
C2 (2 liter pot) 3 planten Ø 17 cm
C5 (5 liter pot) 3 planten Ø 23 cm
C10 (10 liter pot) 1 plant Ø 29 cm

U kunt de gewenste maatvoering selecteren en vervolgens het aantal bepalen. Dit aantal kunt u eventueel nog wijzigen in uw winkelmand.

Let op!
De pot kan ooit in vorm afwijken, bijvoorbeeld een wat meer hogere pot dan breed. 

 

Snoei en Onderhoud:

Geef Hydrangea macrophylla 'Forever & Ever' bij langdurige droogte voldoende water; slaphangende bladeren wijzen op een vochttekort.  Doorbloeiende hortensia is erg sterk, heeft geen last van vorstschade of een grote snoeibeurt. Wanneer een tak te lang wordt, knipt u die gewoon weg en u kunt zonder problemen bloemen afsnijden om in een vaas te zetten of te drogen. Snoeien is heel gemakkelijk. Het beste moment  is begin maart, net voor het nieuwe groeiseizoen begint. Wanneer u de tuinplant compact wilt houden, dan knipt u alle takken tot 15 cm boven de grond af. Als u een grotere struik wenst dan snoeit u gewoon niet. Geef voor een optimale groei en bloei elk voorjaar wat bemesting. De Hydrangea macrophylla 'Forever & Ever' (Paars) | Doorbloeiende hortensia koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.