» Hydrangea macrophylla 'Forever & Ever' (Wit)

Hydrangea macrophylla 'Forever & Ever' (Wit)

Product informatie

Nederlandse naam: Hortensia
Bloeitijd: Juni - September
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 80 cm
Advies aantal per vierkante meter: Keuze afhankelijk
Door ons geleverde potmaat: Maak uw keuze

Hydrangea macrophylla 'Forever & Ever' of Hortensia - Informatie:

Hydrangea macrophylla 'Forever & Ever' is een Amerikaanse cultivar en wordt onder licentie gekweekt. Hij heeft de eigenschap dat het een doorbloeiende hortensia is, die steeds nieuwe knoppen aanmaakt, waardoor hij een lange bloeitijd heeft. De bloei van de tuinplant begint al in juni en gaat door tot de eerste vorstperiode. Hydrangea macrophylla Forever & Ever''  bloeit zowel op één- als op meerjarig hout. Elke tak geeft witte bloemen, die een doorsnede van wel 20-25 cm hebben. Hydrangea macrophylla ‘Forever & Ever’ hortensia’s zijn geschikt voor vakbeplanting en als terras- of balkonplant. De verzorging van deze tuinplant is niet moeilijk. Af en toe water geven is nodig, maar verder kan er weinig misgaan. Deze Hortensia is erg sterk, heeft geen last van vorstschade of een grote snoeibeurt. Wanneer een tak te lang wordt, knipt u die gewoon weg en u kunt zonder problemen bloemen afsnijden om in een vaas te zetten of te drogen.

 

Standplaats:

Hydrangea macrophylla 'Forever & Ever'  staat het liefst in de (half)schaduw in een vochtige, zurige bodem. Strooi voor het behoud van het zure bodemmilieu bij het aanplanten tuinturf rond de voet van de Hortensia.

 

Snoei en onderhoud:

Snoeien is heel gemakkelijk. Het beste moment  is begin maart, net voor het nieuwe groeiseizoen begint. Wanneer u de tuinplant compact wilt houden, knipt u alle takken tot 15 cm boven de grond af. Als u een grotere struik wenst dan snoeit u gewoon niet. Geef voor een optimale groei en bloei elk voorjaar wat bemesting. Let op, de bloemen van de Hortensia krijgen bij hitte of felle zon snel een bruin randje. 

 

Advies aantal per vierkante meter:

 

Maatvoering / potmaat  Aantal per vierkante meter  Potmaat in diameter
C2 (2 liter pot) 3 planten Ø 17 cm
C5 (5 liter pot) 3 planten Ø 23 cm
C10 (10 liter pot) 1 plant Ø 29 cm

U kunt de gewenste maatvoering selecteren en vervolgens het aantal bepalen. Dit aantal kunt u eventueel nog wijzigen in uw winkelmand.

Let op!
De pot kan ooit in vorm afwijken, bijvoorbeeld een wat meer hogere pot dan breed. De Hydrangea macrophylla 'Forever & Ever' (Wit) | Hortensia koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.