» Hyssopus officinalis Puur

Hyssopus officinalis Puur

Product informatie

Nederlandse naam: Hysop
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Blauw
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: April - September
Hoogte volgroeide plant: 50 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 13 cm

Hyssopus officinalis of Hyssop - Informatie:

Dit heerlijke kruid wordt ten onrechte veel te weinig toegepast in Nederland. In veel andere Europese landen krijgt Hyssop wel de waardering die het toekomt.

 

Belangrijke info: Deze plant is biologisch gekweekt door een, door SKAL gecertificeerde, kwekerij. Dit houdt in dat de plant niet is bespoten met insecticiden en dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest. Bij de planten treft u daarom soms wel eens een beestje (insect) aan bij levering. Ook kan het blad her en der wat vlekjes vertonen. Dit is niet erg en hoort bij de natuur. De plant kan hiertegen en zal gewoon verder groeien. Wij vragen uw begrip hiervoor.

 

Verzorging: 

Hyssop staat graag op een zonnige, matig vochtige plek. Na de bloei kunt u de tuinplant net boven de grond afknippen, met een beetje geluk wordt u dan getrakteerd op een tweede bloei.

 

Hysop past goed in de volgende gerechten:

Vette vis, vleesgerechten, eiergerechten, pastei,vruchtenbowl, fruittaart,desserts en kruidenthee. Maar het is bij uitstek een vleeskruid. Vergeet niet de bloemen: deze zijn toe te passen bij een dessert of gewoon over de salade; dat is puur genieten.De paarsblauwe bloemen groeien maar aan één kant van de stengel. De aroma’s zijn muntachtig, kruidig en licht bitter.

 

Gebruik: blad, bloemknop, bloem.

 

Hyssopus officinalis Puur is een bladverliezende kruidenplant. Deze Hysop bloeit van juni t/m augustus met blauwe bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 50 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon - halfschaduw.

 

Tuinplantenwinkel.nl is voor de verkoop van deze biologisch geteelde kruidenplanten gecertificeerd door SKAL onder SKAL-nummer 110920: 
 

Skal certificering


Tuinplantenwinkel.nl is gecertificeerd onder nummer 110920De Hyssopus officinalis Puur | Hysop koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.