Lei-Groene Beuk - Classic - pakket 6 stuks + EXTRA'S!

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Lei Beuk
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Groen (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee, bruin blad in de winter
Standplaats: Zon - halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Geleverde stam hoogte: Maak uw keuze
Afmetingen rek (b x h): 200 cm x 130 cm
Totale hoogte leiboom: Keuze afhankelijk
Maximale tussenruimte: 60 centimeter
Te overbruggen afstand minimaal: 1200 cm
Te overbruggen afstand maximaal: 1500 cm
Product-serie: Classic
Beschrijving

Lei-Fagus sylvatica of Lei-Beuk - Informatie:

De Lei-Beuk is een goed winterharde leiboom met een schitterende herfstverkleuring. Een groot voordeel is dat Beuken in de winter hun blad vasthouden, zij het in verdroogde vorm. Het geeft zodoende een lange periode van maximale privacy in uw tuin. Ze stoten het oude verdorde blad pas af in het vroege voorjaar als de nieuwe knoppen gaan uitlopen. De stam van de Leibeuken wordt in jute gedraaid om de bast te beschermen tegen zonnebrand. Laat de jute dus zitten. Het verdient aanbeveling om de Lei-Beuk te scheren als een haag. Hierdoor blijft de dunne en grijzige bast van de takken het best beschaduwd, en beschermd tegen zonnebrand. Knip dus liever niet steeds terug tot op de horizontale takken.

 

Lei-Beuken zijn sterk en gezond. Desondanks kunnen ze eens last hebben van wolluizen onder aan het blad. De wolluis is echter onschadelijk voor de beuk en behoeft dus geen bestrijding.

 

Gebruik zeker aanplantgrond bij de aanplant. Deze grond bevat namelijk een schimmel die in symbiose leeft met de Leibeuk. De maximale afstand tussen de rekken adviseren we maximaal 60 cm; dit omdat de Leibeuk minder snel groeit. Het prijsverschil tussen de Lei-Beuk en bijvoorbeeld de Lei-Haagbeuk heeft te maken met de leeftijd en snelheid van groeien.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

Een keuzehulp voor het kopen van leibomen op Tuinplantenwinkel.nl vindt u hier!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de Lei-Beuk  klik hier!      De Lei-Groene Beuk - Classic - pakket 6 stuks + EXTRA'S! | Lei Beuk koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.