Lei-Laurier 'Novita' - Basic - pakket 5 stuks + EXTRA'S!

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Lei Laurier 'Novita'
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Geleverde stam hoogte: Maak uw keuze
Afmetingen rek (b x h): 180 cm x 110 cm
Totale hoogte leiboom: Keuze afhankelijk
Maximale tussenruimte: 60 centimeter
Te overbruggen afstand minimaal: 900 cm
Te overbruggen afstand maximaal: 1140 cm
Product-serie: Basic
Beschrijving

Lei-Prunus laurocerasus 'Novita' of Lei-Laurier - Informatie:

De Lei-Laurier is een groenblijvende leiboom. De boom heeft mooi glanzend en langwerpig blad dat iets breder is dan bij de soortgenoot 'Caucasica'. De Leilaurier bloeit in het voorjaar met staande witte, kaarsvormige bloemtrossen. Vaak gevolgd door zwarte bessen. Groenblijvende leibomen bieden het hele jaar rond maximale privacy maar stellen wat meer eisen aan hun standplaats dan een gemiddelde bladverliezende leiboom. Omdat groenblijvende leibomen in de winter groen blijven is het blad bij strenge of zeer strenge vorst gevoelig voor bevriezing. Daarom raden wij aan om deze Lei-Laurier liever niet te gebruiken op winderige plaatsen in het buitengebied.

Deze Lei-laurier 'Novita' uit de Basic-serie heeft een scherm van 180 x 110 centimeter (bxh) groot. De stamhoogte is afhankelijk van uw keuze. Doorgaans zijn deze leibomen leverbaar met één stamhoogte. De hoogte kan per seizoen verschillen. Is uw gewenste stamhoogte niet leverbaar? Neem dan gerust contact met ons op via e-mail.

 

In strenge winters kunnen ze op die plaatsen vorstschade oplopen. Op beschutte wind luwe plaatsen kan deze leiboom echter behoorlijke winters trotseren. Na de winter of in het najaar kan er wat bladval plaatsvinden (rui). Dit is geheel normaal. De Leilaurier krijgt al snel daarna weer vele nieuwe mooi heldergroene bladeren. Een wintergroen alternatief voor de Lei Laurier zou de lei-vorm van de Photinia fraseri 'Red Robin' (of Glansmispel) kunnen zijn. Komen de bomen een vrij open plek te staan dan raden we aan om te kiezen voor een bladverliezende leiboom zoals de Amberboom of Haagbeuk.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

Een keuzehulp voor het kopen van leibomen op Tuinplantenwinkel.nl vindt u hier!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de Lei-Laurier  klik hier!      De Lei-Laurier 'Novita' - Basic - pakket 5 stuks + EXTRA'S! | Lei Laurier 'Novita' koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.