Lei-Laurier 'Caucasica' - Classic - pakket 5 stuks + EXTRA'S!

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Lei Laurier 'Caucasica'
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Geleverde stam hoogte: Maak uw keuze
Afmetingen rek (b x h): 200 x 130 cm
Totale hoogte leiboom: Keuze afhankelijk
Maximale tussenruimte: 60 centimeter
Te overbruggen afstand minimaal: 1000 cm
Te overbruggen afstand maximaal: 1240 cm
Product-serie: Classic
Beschrijving

Lei-Prunus laurocerasus 'Caucasica' of Lei-Laurier - Informatie:

Een van de groenblijvende leibomen die we op Tuinplantenwinkel.nl aanbieden is de Lei-Laurier. Kenmerkend voor de hier aangeboden Lei-Laurier 'Caucasica' zijn de langwerpige glanzend donkergroene bladeren. De Leilaurier bloeit in het voorjaar met staande witte, kaarsvormige bloemtrossen, maar deze komen niet altijd in grote getale aan de boom, omdat deze regelmatig gesnoeid moet worden. Voordeel van groenblijvende leibomen is, dat ze het hele jaar rond maximale privacy bieden.

 

Standplaats:

Gebruik de Lei-Laurier liever niet op winderige en open plaatsen in het buitengebied. Tijdens strenge vorstperiodes zouden ze op die plaatsen vorstschade op kunnen lopen. Op beschutte plaatsen (in de achtertuinen in een woonwijk) kan deze leiboom behoorlijke winters prima aan zonder schade op te lopen. Na de winter kan er wat bladval plaatsvinden (rui). Dit is geheel normaal. De Lei-Laurier 'Caucasica' krijgt al snel daarna weer vele nieuwe mooi donkergroene bladeren. Een alternatief voor de Lei Laurier zou de leivorm van de Photinia (of Glansmispel) kunnen zijn.

 

Snoei en onderhoud:

Het snoeien van een Lei-Laurier kan het beste in de maanden juni en juli. Snoei bij voorkeur op een bewolkte en koele dag. Dit voorkomt brandschade aan het blad. Met een snoeischaar kunt u gericht snoeien zodat er geen bladschade optreedt. We bevelen dit vooral aan bij de tuinplanten met een groot blad omdat dit daar vaak goed zichtbaar is. 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

Een keuzehulp voor het kopen van leibomen op Tuinplantenwinkel.nl vindt u hier!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de Lei-Laurier  klik hier!De Lei-Laurier 'Caucasica' - Classic - pakket 5 stuks + EXTRA'S! | Lei Laurier 'Caucasica' koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.